Jero Wacik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jero Wacik
Jero Wacik

Mangsa jabatan
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Pejabat sadurungé I Gede Ardika
Pengganti Mohammad Nuh
(ad-interim)
Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Mohammad Nuh
(ad-interim)

Lair 24 April 1949 (umur 65)
Flag of Indonesia.svg Singaraja, Bali, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Pasangan Triesna
Almamater Institut Teknologi Bandung
Universitas Indonesia
Agama Hindu

Jero Wacik (lair ing Singaraja, Bali, 24 April 1949; umur 65 taun). [1]Jero Wacik iku Menteri Kebudayaan lan Pariwisata wiwit 21 Oktober 2004.[2] Sawisé dadi anggota DPR kang suwené kurang saka sesasi, Jero Wacik banjur dipercaya njabat dadi Mentri Kebudayaan lan Pariwisata.[2] Jero uga tau njabat dadi Wakil Sekjen DPP Partai Demokrat.[2] Jero Wacik lulus sarjana Teknik Mesin saka Institut Teknologi Bandung nalika taun 1974 lan saka Fakultas Ekonomi Universitas Indonesia nalika taun 1983.[2] Sadurungé dadi mentri, Jero Wacik iku salah sijiné pengusaha jasa pariwisata kang aktif ing Partai Demokrat.[2] Jero Wacik uga nduwé hotel, perusahaan biro perjalanan wisata, yaiku PT Griya Batu Bersinar lan PT Pesona Boga Suara kang nduwéni kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Saliyane iku Jero Wacik uga nduwé PT Puri Ayu, yaiku perusahaan ing bidhang interior, disain tekstil kang uga nduwe kantor ing Jakarta lan Bali.[2] Prusahaan iki dibangun wiwit taun 1990-an. Sadurungé iku, Jero Wacik kerja ing perusahaan industri otomotif.[2]

Nalika isih kuliyah ing Institut Teknik Bandung (ITB), Jero wis kerja ing prusahaan-prusahaan tekstil ing Bandung.[2] Jero Wacik kerja dadi tim peneliti lan asisten jurusan Fluid Mechanics and Thermodynamics Mechanical Enggineering ing ITB.[2] Saliyane kerja, Jero Wacik uga aktif organisasi.[2] Jero lulus saka ITB nalika taun 1973 lan nduweni predikat Mahasiswa Teladan ITB 1973.[2] Sawise lulus saka Kampus Ganesa, Jero langsung kerja ing PT United Tractors dadi Asistant Services Manager (1974-1975).[2] Ing perusahaan otomotif kang misuwur yaiku Grup Astra International iki kariré sangsaya mundhak wiwit saka asisten nalika taun 1974 nganti dadi Government Sales Manager ing taun 1990.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jero_Wacik&oldid=865352"