Smederevo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Smederevo (Смедерево) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Serbia ing gisiking Kali Danube kanthi koordinat 44°40' Lor, 20°55' Wétan. Ing taun 2002 kutha iki nduwèni pedunung 77,808 jiwa, karo munisipalitas saubengé gunggung 109,809 jiwa. Kutha iki minangka pusat administrasi Distrik Podunavlje.

Pedunung[sunting | sunting sumber]

Hotel Grand - Regija
  • 1805. : 4,000 (estimate)
  • 1834. : 3,907
  • 1874. : 8,343
  • 1884. : 6,600
  • 1900. : 7,141
  • 1905. : 7,097
  • 1910. : 7,411
  • 1921. : 8,500
  • 1931. : 10,500
  • 1941. : 11,500 (estimate)
  • 1948. : 14,206 (24,761)*
  • 1953. : 18,328 (29,663)*
  • 1961. : 27,182 (39,793)*
  • 1971. : 40,192 (54,257)*
  • 1981. : 55,369 (69,814)*
  • 1991. : 61,990 (76,984)*
  • 2002. : 62,805 (77,808)*
  • 2008. : 67,684 (84,456)* (estimate)

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, a publication now in the public domain.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Kabupatèn lan kutha ing Serbia Flag of Serbia.svg
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Smederevo&oldid=822037"