Pančevo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta sing nuduhaké lokasi Pančevo ing Serbia.

Pančevo (basa Serbia: Панчево, basa Hongaria: Pancsova, basa Turki: Pançova, basa Jerman: Pantschowa/Banstadt, basa Rumania: Panciova, basa Slowakia: Pánčevo) iku kutha lan kuthamadya ing Serbia wétan-lor, watara 15 kilomèter saka Beograd. Wilayah kuthamadya nduwèni pedunung 127.162 jiwa (2002) lan wilayah kuthané 77.087 jiwa (2002). Wilayah kuthamadya nyakup dhaérah sing jembaré 759 km²

Kutha iki minangka pusat administratif Distrik Banat Kidul, lan pelabuhan kutha iki minangka salah siji sing paling wigati ing sadawaning Kali Timiş sing mili cedhak kutha iki.

Watara 80% pedunung Pančevo yaiku ètnis Serbia.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pančevo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pančevo&oldid=839665"