Priština

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pristina
—  Munisipalitas dan kota  —
Pristina
Prishtina / Prishtinë
Приштина / Priština
Pemandangan Pristina
[[file:Cithakan:Location map Kosovo|240px|Priština is located in Cithakan:Location map Kosovo]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Kosovo|6x6px|Pristina|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Pristina
Lokasi di Kosovo
Coordinates: 42°40′N 21°10′E / 42.667°N 21.167°E / 42.667; 21.167
Negara Kosovo[1]
Distrik Distrik di Pristina
Wewengkon
 • Munisipalitas dan kota 854 km2 (330 sq mi)
Èlevasi 652 m (2,139 ft)
Populasi (2011)
 • Munisipalitas dan kota 198.214
 • Kapadhetan 0.23/km2 (0.6/sq mi)
 • Metro 465.186 (2.011 Census)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe tilpun +381 38
Website Municipality of Pristina Cithakan:Sq icon

Priština kuwi ibukutha lan kutha paling gedhé ing Kosovo. Kutha iki dumunung ing sisih kidul negara iki. Kutha Priština duwèni pedunung 600.000 jiwa (2000) kanthi kapadhetan 661 jiwa/km². Kutha iki duwé mayoritas pedunung ètnis Albania.

Kutha iki ngubungaké bandar udhara utama Bandar Udhara Internasional Priština lan Universitas Priština.

Lokasi Priština ing Kosovo
Grand Hotel

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kosovo iku sawijining subyèk sing dadi pasulayan wilayah antara Republik Serbia lan Republik Kosovo (sing ndhéklarasi kamardikané). Kosovo mroklamiraké kamardikan ing tanggal 17 Februari 2008 Serbia nganggep yèn Kosovo minangka wilayah tèritorialé. Proklamasi kamardikan diakoni déning 75 negara anggota PBB.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Priština ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Priština&oldid=877540"