Čačak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Čačak
Panorama Čačak

Čačak (Aksara Sirilik Serbia: Чачак) iku sawijining kutha lan kuthamadya sing dumunung 140 km ing sisih kidul Beograd, Serbia ing koordinat 43°50' LU, 20°20' BT. Taun 2003, kutha iki nduwèni pedunung 64.092 jiwa. Kutha iki dadi pusat administratif Dhistrik Moravica ing Serbia. Čačak uga minangka pusat indhustri, budaya, lan olahraga ing dhistrik kasebut.

Kuthamadya[sunting | sunting sumber]

Kuthamadya Čačak dumadi saka sawetara désa, yakuwi:

Demografi[sunting | sunting sumber]

Susunan etnis kotamadya (2002)
Suku Populasi
Serbia 154.105
Montenegro
(pirsani: wong Montenegro ing Serbia)
563
Roma 383
Yugoslavia 299
Makedonia 127
Kroasia 109
Liya 1.383
TOTAL 155.279

Pulitik[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Update

Kursi ing parlemèn kuthamadya menangaké pemilu lokal taun 2004[1]:

Partai Kursi
Serbia Baru 19
Partai Demokrat 14
Partai Sosialis 13
Partai Radikal 8
G17 Plus 5
Partai Demokrat Serbia 5
Gerakan Pembaharuan Serbia 4
Gerakan Kekuatan Serbia 4
Kelompok warga "Untuk Čačak" 3
Sumber: Pemilu setempat di Serbia 2004[1]

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Čačak&oldid=827059"