Katerini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
{{{name}}}  ({{{name_local}}})
Taman ing Katerini
Taman ing Katerini
Location
Katerini is located in Greece
{{{alt}}}
Coordinates 40°16′N 22°30′E / 40.267°N 22.5°E / 40.267; 22.5Koordinat: 40°16′N 22°30′E / 40.267°N 22.5°E / 40.267; 22.5
Zona wektu: EET/EEST (UTC+2/3)
Elevasi (tengah): 14 m (46 ft)
Government
Negara: Yunani
Periphery: Makedonia Tengah
Prefecture: Pieria
Population statistics (as of {{{population_as_of}}}[1])
 - Area:[2] 93,659 km² (36 sq mi)
 - Kapadhetan: 0 /km² (0 /sq mi)
Codes
Nomer pulisi: KN
Website
www.katerini.gr
Flag of Greece.svg

Katerini (basa Yunani: Κατερίνη, jeneng lawas: Ekaterini, jeneng lawas ing basa Yunani: Αικατερίνη;) kuwi sawijining kutha ing Makedonia Tengah, Yunani, ibukutha perfectur Pieria Kutha iki dumunung ing dhataran Pierian, antara Gunung Olympus lan Teluk Thermian, ana ing elevasi 14 m. Kutha iki nduwèni populasi 56,576 jiwa (miturut sènsus taun 2001). Kutha iki dumunung cedhak karo kutha Tesalonika, kutha paling gedhé nomer loro ing Yunani. Bab iki andadèkaké kauntungan tumrap tuwuhing kutha. Katerini bisa diaksès saka dalan gedhé Tesalonika–Atena GR-1/E75. Katerini minangka kutha tujuan wisata amarga cedhak karo pesisir (6 km) lan cedhak karo sawetara situs arkéologi yakuwi kutha kuna Dion abad ka-5 BC, lan Bèntèng Venesia, Platamon. Pantai Korinos, Paralia lan Olympiaki Akti (utawa Katerinoskala) ditekani déning turis internasional lan lokal jroning mangsa panas. Sikil Gunung Olympus lan kutha Litochoro, dumunung watara 20 kilometer saka Katerini.

Jeneng[sunting | sunting sumber]

Jeneng kutha iki saka jeneng Catherine saka Alexandria (Agia Aikaterini), sawijining martir Ortodoks kang urip ing abad ka-4 AD, kang dibébasaké déning Ottomans ing tanggal 16 Oktober, 1912. Jroning kakuwasan rejim Nazi Catherine dicekel déning pasukan Jerman ing tanggal 14 April, 1941 lan dibébasaké telung taun sawisé kuwi. Katerini uga dadi rujukan kanggoné laguné Mikis Theodorakis: To treno feugei stis okto (Sepuré mangkat jam wolu) kanthi lirik karangan Manos Eleftheriou. Lagu iki isih populèr nganti saiki.

Bal-balan[sunting | sunting sumber]

Katerini kuwi markasé klub bal-balan Pierikos.

Sajarah populasi[sunting | sunting sumber]

Taun Populasi Owah Populasi Munisipal Owah
1981 38,404 - - -
1991 43,613 5,209/13.56% 48,673 -
2001 - - 56,576 7,903/16.24%

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Paralia ing Katerini.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ PDF "(875 KB) 2001 Census" (in Greek). National Statistical Service of Greece (ΕΣΥΕ). www.statistics.gr. http://www.statistics.gr/gr_tables/S1101_SAP_1_TB_DC_01_03_Y.pdf PDF. Retrieved 2007-10-30.
  2. ^ Cithakan:El icon "Basic Characteristics". Ministry of the Interior. www.ypes.gr. http://www.ypes.gr/topiki.htm. Retrieved 2007-08-07.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Pieria Cithakan:Prefectural capitals of Greece

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katerini&oldid=814309"