Tesalonika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Periphery Tesalonika
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Location of Tesalonika Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Larissa
Prefectures: Karditsa
Larissa
Magnesia
Trikala
Populasi: 760.714 (2005)
Area: 14.037 km² (5.420 sq.mi.)
Kapadhetan: 54 /km² (140 /sq.mi.)
Website: www.thessalia.gr

Tesalonika (ing basa Yunani: ΘεσσαλίαThessalía) kuwi salah siji saka telulas periphery ing Yunani, lan dipérang manèh dadi 4 prefecture. Ibukuthané dumunung ing kutha Larissa. Bebarengan karo region-region Makedonia Wétan lan Trasia, tlatah iki kerep sacara ora resmi dianggep Yunani Lor. Tlatah iki dumunung ing Yunani Tengah lan wewatesan karo Makedonia ing sisih lor, Epirus ing sisih kulon, Sterea Hellas utawa Yunani Tengah ing sisih kidul lan Segara Aegean ing sisih wétan.

Administrasi[sunting | sunting sumber]

Tesalonika kabagi jroning 4 prefecture:

Kutha wigati[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Periphery ing Yunani

Peta periphery Yunani Wilayah Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tesalonika&oldid=813194"