Kapuloan Ionia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Periphery Kapuloan Ionian
Περιφέρεια Ιονίων Νησιών
Location of Kapuloan Ionian Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Corfu
Prefectures: Corfu
Kefalonia and Ithaka
Lefkada
Zakynthos
Populasi: 220.097 (2005)
Area: 2.307 km² (891 sq.mi.)
Kapadhetan: 95 /km² (247 /sq.mi.)
Website: ionianisia-region.com

Kapuloan Ionian (basa Yunani Modern: Ιόνια νησιά, Ionia nisia; basa Yunani kuna: Ἰόνιοι Νῆσοι, Ionioi Nēsoi) kuwi sakumpulan pulo ing Yunani. Sacara tradisional diarani "Pulo Pitu" (ing basa Yunani Modern: Eptanisa, Επτάνησα), nanging jroning klompok iki saliyané pitu pulo gedhé uga klebu pulo-pulo cilik ing saubengé. Pitu pulo gedhé mau saka lor mengidul yakuwi:

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Periphery ing Yunani Cithakan:Region ing Yunani

Peta periphery Yunani Wilayah Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Ionia&oldid=813235"