Makedonia Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Periphery Makedonia Tengah
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Location of Makedonia Tengah Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Thessaloniki
Prefectures: Chalcidice
Imathia
Kilkis
Pella
Pieria
Serres
Thessaloniki
Populasi: 1.931.870 (2005)
Area: 18.811 km² (7.263 sq.mi.)
Kapadhetan: 103 /km² (266 /sq.mi.)
Website: www.rcm.gr

Makedonia Tengah (basa Yunani: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Periféria Kentrikís Makedonías) kuwi siji saka telulas periphery ing Yunani, minangka bagéan tengah saka Makedonia Yunani. Periphery iki kapérang dadi prefecture Chalkidiki, Imathia, Kilkis, Pella, Pieria, Serres, lan Thessaloniki. Cacahing pedunung watara 2 yuta jiwa, nomer loro ing Yunani. Senadyan sacara geografis dumunung ing Makedonia Tengah, Mount Athos sacara administratif dudu bagéan saka periphery iki, utawa periphery liyané, nanging minangka sawijining tlatah otonomi langsung sangisoré Yunani.

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Peta periphery Yunani Wilayah Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Makedonia_Tengah&oldid=813207"