Peloponnesa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Periphery Peloponnese
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Location of Peloponnese Periphery in Greece
 
Negara: Yunani
Ibukutha: Tripoli
Prefectures: Arcadia
Argolis
Corinthia
Laconia
Messinia
Populasi: 650.310 (2005)
Area: 15.490 km² (5.981 sq.mi.)
Kapadhetan: 42 /km² (109 /sq.mi.)
Website: www.peloponnisos.gr

Peloponnese (basa Yunani: Πελοπόννησος, Peloponnesos), kuwi sawijining periphery ing kidul Yunani. Periphery iki wewatesan karo Yunani Kulon ing sisih lor lan karo Attica ing sisih lor-wétan. Jembaré watara 15,490 km². Tlatah iki minangka bagéan saka semenanjung Peloponnese.

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Periphery Peloponnese dipérang dadi lima prefecture (basa Yunani: νομοί):

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Peta periphery Yunani Wilayah Administratif ing Yunani Bendera Yunani

Aegean Kidul | Aegean Lor | Attika | Epirus | Kapuloan Ionia | Kreta | Makedonia Tengah | Makedonia Kulon | Makedonia Wétan lan Trasia | Peloponnesa | Tesalonika | Yunani Kulon | Yunani Tengah |

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Peloponnesa&oldid=813209"