Larissa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Larissa (basa Yunani: Λάρισα, Lárisa) kuwi ibukutha periphery Tesalonika Yunani, lan uga ibukutha Prefecture Larissa. Kutha iki minangka pusat pertanian lan transportasi, dihubungaké nganggo sepur menyang pelabuhanVolos lan kutha Thessaloniki lan Atena. Cacahing pedunung ing Tesalonika Raya kira-kira 300,000, klebu pedunung ing Municipalitas (Kabupaten) Nikaia, Giannouli lan komunitas pinggiran liyané kang luwih cilik. Miturut bukti arkéologi, ibukutha Tesalonika, Larissa, dumunung ing tlatah kang wis dipanggoni déning manungsa wiwit puluhan èwu taun sadurungé Masèhi. Minangka sawijining pusat dagang lan industri, Larissa dumunung ing tengah dhataran Tesalonika, sawetara kilometer saka dalan gedhé Atena-Thessaloniki. Legenda nuturaké yèn Hippocrates, "Bapak Kasêhatan", séda ing kéné.

Sajarah populasi[sunting | sunting sumber]

Larissa saka satelit, November 2004
  • 1889: 13,610 (kutha)
  • 1907: 18,001 (kutha)
  • 1907: 95,066 (prefecture)
  • 1991: 113,781 (kutha)
  • 1991: 277,973 (prefecture)
  • 2001: 126,076 (kutha)
  • 2001: 285,305 (prefecture)

Turisme[sunting | sunting sumber]

  • Musium Arkeologi & Byzantine Larissa
  • Museum I.Katsigras
  • Museum Larissa
  • Mylos Theatre Cultural Complex
  • Galeri seni Modern Larissa
  • Museum Sajarah Tesalonika
  • Teate kuna
  • Teater kuna (Odeon)
  • Kutha kuna Larissa
  • Bèntèng Larissa (Frourion)
  • Taman Alkazar
  • Monumèn Hippocrates
  • Katedral Saint Achellios
  • Taman Sentient
  • Taman Pinios
  • Observator\iumy

Distrik[sunting | sunting sumber]

Larissa dipérang dadi 2 distrik (Kabupaten) (Larissa & Terpsithea) kang dipérang manèh dadi 4 distrik-kutha (29 quartes) & 2 distrik pinggiran (suburb)(Amphithea & Koulourion). Kabupaten Terpsithea dipérang dadi 2 distrik pinggiran (suburb) yakuwi (Terpsithea & Argyssa).

  • 1.Saint Achellios
  • 2.Saint Nikolaos
  • 3.Saint Athanasios
  • 4.Alkazar
  • 5.Hippocrates
  • 6.Papastavrou
  • 7.Ambelokipoi
  • 8.Saints Saranta
  • 9.Lachanokipoi
  • 10.Nea Smyrne-Kamynia
  • 11.Kalyvia-Saint Marina
  • 12.Charavgi
  • 13.Toumba
  • 14.Pyrovolika-Pharos
  • 15.Averof-Sekfo
  • 16.Nea Politia
  • 17.OKE
  • 18.Saint Georgios
  • 19.Pinioupolis
  • 20.Philippoupolis
  • 21.Livadaki
  • 22.Epirotika-Mezourlo
  • 23.Neapolis
  • 24.Saint Konstantinos
  • 25.Stathmos
  • 26.Anthoupolis
  • 27.Saint Thomas
  • 28.Saint Paraskevi
  • 29.Neraida

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Larissa&oldid=813196"