Kali Sava

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sava
Savica Falls, spring of the Savica
Savica Falls, spring of the Savica
Asal (kali) Planica valley, Slovenia Flag of Slovenia
Muara Danube, Belgrade, Serbia
Negara-negara Dhaérah Ilèn Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Montenegro, Albania
Dawa 990 km (with Sava Dolinka)
Elevasi Sumber 1,222 m
Rata-rata ili banyu 1,722 m³/s
Tlatah Ilèn 95,719 km²
Map showing the Sava River watershed.

Kali Sava (Bosnian, Croatian, Slovene: Sava; Basa Serbia: Сава, Sava) iku sawijining kali ing Eropah Kidul, minangka nak kali saka Kali Danube ing Beograd. Dawané watara 945 km lan ngilèké banyu saka 95,719 km² tlatah dharatan. Kali iki mili ngliwati patang negara: Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina (minangka tapel wates lor) lan Serbia.

Anak kali utama[sunting | sunting sumber]

Kali Sava, dideleng saka bèntèng Kalemegdan, Serbia

Sing mili manengen: ing Slovenia: Sora, Ljubljanica, Mirna lan Krka; ing Kroasia: Kupa lan Sunja; ing tapel wates Kroasia-Bosnia: Una; ing Bosnia: Vrbaška, Vrbas, Ukrina, Bosna, Brka, Tinja, Lukovac lan Dašnica; Ing tapel wates Bosnia-Serbia: Kali Drina; ing Serbia: Jerez, Kali Kolubara lan Topčiderska reka;

Sing mili mangiwa: ing Slovenia: Kokra, Kamniška Bistrica lan Savinja; ing tapel wates Slovenia-Kroasia: Sotla/Sutla; ing Kroasia: Krapina, Lonja, Orljava; ing Serbia: Bosut;

References[sunting | sunting sumber]

  • Mala Prosvetina Enciklopedija, Third edition (1985), Vol. I (for Balkan peninsula) & III (for Sava river); Prosveta; ISBN 86-07-00001-2
  • Jovan Đ. Marković (1990): Enciklopedijski geografski leksikon Jugoslavije; Svjetlost-Sarajevo; ISBN 86-01-02651-6

Footnotes[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Sava&oldid=821988"