Kali Danube

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Koordinat: 45°13′3″N 29°45′41″E / 45.2175°N 29.76139°E / 45.2175; 29.76139
Kali Danube
Donau, Dunaj, Dunărea, Donava, Duna, Dunav, Дунав, Tuna
Kali
Iron Gate Danube.jpg
Kahanan kang ana ing tapel wates Serbia-Rumania (cerak taman alam lan taman nasional Đerdap)
Countries Germany, Austria, Slovakia, Hungary, Croatia, Serbia, Bulgaria, Moldova, Ukraine, Romania
Cities Ulm, Ingolstadt, Regensburg, Linz, Vienna, Bratislava, Győr, Budapest, Vukovar, Novi Sad, Belgrade, Drobeta Turnu-Severin, Rousse, Brăila, Galaţi, Tulcea
Primary source Breg
 - location Martinskapelle, Black Forest, Germany
 - elevation 1.078 m (3.537 ft)
 - length 49 km (30 mi)
 - coordinates 48°05′44″N 08°09′18″E / 48.09556°N 8.155°E / 48.09556; 8.155
Secondary source Brigach
 - location St. Georgen, Black Forest, Germany
 - elevation 940 m (3.084 ft)
 - length 43 km (27 mi)
 - coordinates 48°06′24″N 08°16′51″E / 48.10667°N 8.28083°E / 48.10667; 8.28083
Source confluence
 - location Donaueschingen
 - coordinates 47°57′03″N 08°31′13″E / 47.95083°N 8.52028°E / 47.95083; 8.52028
Mouth Danube Delta
 - coordinates 45°13′3″N 29°45′41″E / 45.2175°N 29.76139°E / 45.2175; 29.76139
Length 2.860 km (1.777 mi)
Depth 54 m (177 ft)
 - Max. depth 178 m (584 ft)
Basin 817.000 km² (315.445 sq mi)
Discharge for before delta
 - average 6.500 /s (229.545 cu ft/s)
Discharge elsewhere (average)
 - Passau 580 /s (20.483 cu ft/s)
30 km before town
 - Vienna 1.900 /s (67.098 cu ft/s)
 - Budapest 2.350 /s (82.989 cu ft/s)
 - Belgrade 4.000 /s (141.259 cu ft/s)
Peta kalai Danube
Peta kalai Danube

Kali Danube (pocapan jroning Basa Inggris /ˈdænjuːb/) iku kali paling dawa nomer loro ing Uni Eropah lan Eropah sawisé Kali Volga.

Kali iki asalé saka Alas Ireng (Black Forest) ing Jerman saka kali-kali cilik Brigach lan Breg sing nggabung ing kutha Donaueschingen, sawisé kuwi banjur diarani Danube lan mili mangétan watara 2850 km (1771 miles), ngliwati papat ibukutha Eropa Tengah lan Eropah Wétan, sadurungé mlebu Segara Ireng liwat Delta Danube ing Romania lan Ukraina.

Misuwur ing sajarah minangka tapel wates Kakaisaran Roma, kali iki mili—utawa dadi wates antara—sepuluh negara: Jerman (7.5%), Austria (10.3%), Slovakia (5.8%), Hungaria (11.7%), Kroasia (4.5%), Serbia (10.3%), Romania (28.9%), Bulgaria (5.2%), Moldova (1.7%), lan Ukraina (3.8%).

Jeneng[sunting | sunting sumber]

Anak kali[sunting | sunting sumber]

  1. Iller (mlebu ing Ulm)
  2. Lech
  3. Naab (entering at Regensburg)
  4. Regen (mlebu ing Regensburg)
  5. Isar
  6. Inn (mlebu ing Passau)
  7. Enns
  8. Morava (mlebu ing Devín Castle)
  9. Leitha
  10. Váh (mlebu ing Komárno)
  11. Hron
  12. Ipel
  13. Sió
  14. Dráva
  15. Vuka

16. Tisza
17. Sava (mlebu ing Beograd)
18. Timiş
19. Great Morava
20. Caraş
21. Jiu
22. Iskar
23. Olt
24. Vedea
25. Argeş
26. Ialomiţa
27. Siret
28. Prut

Kutha[sunting | sunting sumber]

Asal Kali Danube. Papan panggabungan Kali Breg lan Brigach ing Donaueschingen, Jerman
The confluence of the Inn (left) and Danube (right) in Passau.
Danube in Linz.
The Danube Bend is a curve of the Danube in Hungary, near the city of Visegrád. The Transdanubian Medium Mountains lie on the left bank, while the Northern Medium Mountains on the right.

Kali Danube mili ngliwati negara lan kutha (diurut saka hulu menyang hilir):

Pulo-pulo[sunting | sunting sumber]

Referensis[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Umum

Organisasi Internasional

Kutha utawa Negara

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Danube&oldid=822010"