Vranje

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pemandangan kutha

Vranje (basa Serbia: Врање) iku sawijining kutha ing Serbia kidul-wétan. Kutha iki minangka ibukutha Dhistrik Pčinja.

Pedunung[sunting | sunting sumber]

Opština (kuthamadya) Vranje nduwèni pedunung 87.288 jiwa (2002), 55.502 jiwa manggon ing wilayah kutha. Luwih saka 93% pedunungnya yaiku wong Serbia, lan 7% sisané dumadi saka wong Roma.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Vranje dumunung watara 350 km ing sakidulé kutha Beograd, ana ing èlevasi 480 m ing lembah Južna Morava lan nyakup dhaérah sing jembaré 859,9 km². Titik paling dhuwur yaiku ing opstina Vranje arupa Besna Kobila (1.922 m).

Putra daerah[sunting | sunting sumber]

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vranje&oldid=827089"