Valjevo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pusat kota Valjevo

Valjevo (basa Serbia: Ваљево) iku sawijining kutha lan kuthamadya ing Serbia. Kuthamadya iki dumunung ing sisih kulon lan minangka ibukutha Dhistrik Kolubara, sing dumadi saka 5 kuthamadya liya sing luwih cilik kanthi pedunung 200.000 jiwa. Jroning sènsus taun 2002, kuthamadya Valjevo nduwèni pedunung 96.761 jiwa lan wilayah kuthané 62.470 jiwa.

Valjevo dumunung ing gisiking Kali Kolubara, anak Kali Sava. Dhaérah ing saubengé Valjevo nduwèni iklim sedheng lan adhem.

Valjevo dumunung 100 km saka Beograd, lan minangka salah siji kutha wigati ing negri iki. Dalan gedhé Ibar ngubungaké kutha iki karo wilayah-wilayah ing sisih lor lan kidul.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Valjevo&oldid=827061"