Sènsus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sènsus, kadhangkala uga disebut cacah jiwa iku sawijining prosès ngéntukaké informasi ngenani anggota sawijining populasi (ora mung populasi manungsa). Sensus dipigunakaké jroning demokrasi (pemilu), pengumpulan pajak, uga dipigunakaké jroning ékonomi. Ing Indonesia ana telung werna sènsus sing dilaksanakaké déning Badan Pusat Statistik. Sènsus kasebut yakuwi: Sènsus Pedunung, Sènsus Pertanian lan Sènsus Ekonomi. Sènsus Pedunung umumé dilaksanakaké ing taun sing dipungkasi angka "0".

Sènsus pedunung ing Indonésia, diayahi ing taun 1961, 1971, 1980, 1990, lan 2000. Rong sènsus diayahi déning pamaréntah Hindhia Walanda, yakuwi taun 1920 lan 1930. Taun 2010, BPS bakal nganakaké Sènsus Pedunung.

Cithakan:Masarakat-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sènsus&oldid=823418"