Provinsi Palermo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Palermo
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sicilia
Ibukutha Palermo
Area 4.992 km²
Populasi (2004) 1.235.923
Kapadhetan 248
Komunitas 82
Nomor Polisi PA
Kodhe Pos 90010, 90010-90035, 90037-90049, 90100
Kodhe Telepon 091, 0921, 0924
ISTAT 082
Presidhèn Francesco Musotto
Palermo posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Palermo ing Italia

Provinsi Palermo (basa Italia: Provincia di Palermo; basa Sisilia: Pruvincia di Palermu) kuwi sawijining provinsi ing region otonomi Sisilia, siji pulo ing Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Palermo. Provinsi Palermo ndarbèni 82 comuni (delengen Comuni ing Provinsi Palermo), 1,239,272 pedunung, (24.9% saka pedunung Sisilia) lan wewengkon sing jembaré 4,992 km² (19.4% saka jembar tlatah Sisilia).

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Lambang Komunitas Populasi
(ab)
Wewengkon
(km²)
35px Palermo 671.593 158 kmq
35px Bagheria 53.381 29 kmq
35px Monreale 31.564 529 kmq
Partinico-Stemma.png Partinico 31.515 110 kmq
Carini-Stemma.png Carini 28.733 76 kmq
Termini Imerese-Stemma.png Termini Imerese 26.290 78 kmq

Tokoh[sunting | sunting sumber]

Tokoh asal saka Palermo antara liya:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Palermo&oldid=813163"