Provinsi Agrigento

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Agrigento
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sicily
Ibukutha Agrigento
Area 3,042 km²
Populasi (2001) 447,684
Kapadhetan 147
Komunitas 43
Nomor Polisi AG
Kodhe Pos
Kodhe Telepon 0922, 0925
ISTAT 083
Presidhèn Vincenzo Fontana
Agrigento posizione.svg
Peta nuduhaké lokasi provinsi Agrigento ing Italia

Agrigento (basa Italia: Provincia di Agrigento; basa Sisilia: Pruvincia di Girgenti) kuwi sawijining provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Agrigento.

Jembar wewengkon 3,042 km², lan total populasi 448,053 (2001). Ana 43 comune (basa Italia: comuni) ing provinsi iki.Upinet, delengen Comuni ing Provinsi Agrigento.

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Kutha kang paling wigati yakuwi Sciacca, Canicattì, Favara, Licata lan Porto Empedocle. Daftar kang luwih pepak:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Agrigento&oldid=813169"