Provinsi Ragusa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Ragusa
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sicily
Ibukutha Ragusa
Area 1,614 km²
Populasi (2001) 295,246
Kapadhetan 183
Komunitas 12
Nomor Polisi RG
Kodhe Pos 97100, 97010-97015, 97017-97019
Kodhe Telepon 0932
ISTAT 088
Presidhèn Giovanni Francesco Antoci
Ragusa posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Ragusa ing Italia

Provinsi Ragusa (basa Italia: Provincia di Ragusa; basa Sisilia: Pruvincia di Rausa) kuwi sawijing provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Ragusa dumunung ing sisih kidul-wétan pulo. Ibukuthané yakuwi kutha Ragusa.

Jembar wewengkon 1,614 km², lan total populasi 295,264 (2001). Ana 12 comune (basa Italia: comuni) ing provinsi iki. Upinet, delengen Comuni ing Provinsi Ragusa. Miturut cacahing pedunung antara liya:

Commune Populasi
Ragusa 71,712
Vittoria 60,918
Modica 53,448
Comiso 29,489
Scicli 25,855
Pozzallo 18,393
Ispica 14,823
Santa Croce Camerina 9,397
Acate 8,340
Chiaramonte Gulfi 8,085
Monterosso Almo 3,357
Giarratana 3,255

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Ragusa&oldid=813167"