Provinsi Siracusa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Siracusa
120px
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sicily
Ibukutha Syracuse
Area 2,109 km²
Populasi (2001) 396,175
Kapadhetan 188
Komunitas 21
Nomor Polisi SR
Kodhe Pos 96100, 96010-96019
Kodhe Telepon 4554, 095
ISTAT 089
Presidhèn Bruno Marziano
Siracusa posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Siracusa ing Italia

Provinsi Siracusa (basa Italia: Provincia di Siracusa; basa Sisilia: Pruvincia di Sarausa) kuwi sawijining provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Siracusa.

Jembar wewengkon 2,109 km², lan total populasi 396,167 (2001). Siracusa ndarbèni 18% saka pedunung Sisilia lan 18.2% tlatah Sisilia. Provinsi iki wewatesan ing sisih lor lan lor-kulon karo Provinsi Catania lan ing sisih kulon karo Provinsi Ragusa.

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Provinces of Sicily map.png

Ana 21 comuni (utawa municipal) ing provinsi[1], delengen Comuni ing Provinsi Siracusa. Kang paling akèh pedunungé antara liya:

Commune Populasi
Syracuse 123,115
Augusta 33,818
Avola 31,576
Lentini 24,409
Noto 23,367
Floridia 21,565
Pachino 21,477
Rosolini 20,997
Carlentini 17,245
Francofonte 12,619
Melilli 12,618
Priolo Gargallo 11,991

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Siracusa&oldid=813166"