Provinsi Messina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Messina
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sisilia
Ibukutha Messina
Area 3,247 km²
Populasi (2005) 662,450
Kapadhetan 204
Komunitas 108
Nomor Polisi ME
Kodhe Pos 98000-98100
Kodhe Telepon 090, 0941, 0942
ISTAT 083
Presidhèn Salvatore Leonardi
Messina posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Messina ing Italia

Messina (basa Italia: Provincia di Messina; basa Sisilia: Pruvincia di Missina) kuwi sawijining provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Messina.

Geografi lan demografi[sunting | sunting sumber]

Jembar wewengkon 3,247 km² (12.6% saka total jembaré pulo), lan total populasi 662,450 (2001, 13% saka total populasi Sisilia). Ana 108 comuni (singular: comune) ing provinsi iki.Upinet, delengen Comuni ing Provinsi Messina.

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Komunitas utama ing provinsi iki antara liya:

Comune Populasi
Messina 246,951
Barcellona Pozzo di Gotto 41,157
Milazzo 32,600
Patti 13,241
Sant'Agata di Militello 13,026
Capo d'Orlando 12,928
Taormina 10,909
Lipari 10,782

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Provinsi Messina ing Wikimedia Commons.


Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Messina&oldid=813173"