Provinsi Enna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Enna
120px
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sisilia
Ibukutha Enna
Area 2,562 km²
Populasi (2001) 176,959
Kapadhetan 69
Komunitas 20
Nomor Polisi EN
Kodhe Pos 94000-94100
Kodhe Telepon 0935, 0934
ISTAT 086
Presidhèn Cataldo Salerno
Enna posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Enna ing Italia

Enna (basa Italia: Provincia di Enna; basa Sisilia: Pruvincia di Enna) kuwi sawijining provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Enna.

Jembar wewengkon 2,562 km², lan total populasi 177,200 (2001). Ana 20 comune (basa Italia: comuni) ing provinsi iki.Upinet, delengen Comuni ing Provinsi Enna. Komunitas utama miturut cacahing pedunung (data 30 Juni) yakuwi:

Comune Populasi
Enna 29,070
Piazza Armerina 21,711
Nicosia 14,719
Leonforte 14,006
Barrafranca 12,985
Troina 9,842
Valguarnera Caropepe 8,545
Agira 8,247
Regalbuto 7,706
Pietraperzia 7,350
Centuripe 5,779
Villarosa 5,497
Aidone 5,387
Assoro 5,356

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Enna&oldid=813172"