Provinsi Trapani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Trapani
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Sisilia
Ibukutha Trapani
Area 2,460 km²
Populasi (2001) 425,067
Kapadhetan 173
Komunitas 24
Nomor Polisi TP
Kodhe Pos 91100
Kodhe Telepon 0923
ISTAT 081
Presidhèn sen. Antonio d'Alì
Trapani posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Trapani ing Italia
Lokasi Trapani
Pemandhangan Trapani
Kastil di Erice
Kuil di Segesta

Trapani (basa Italia: Provincia di Trapani; basa Sisilia: Pruvincia di Tràpani) kuwi sawijining provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Trapani.

Jembar wewengkon 2,460 km², lan total populasi 425,121 (2001). Ana 24 comunes (Italian: comuni) ing provinsi iki,Upinet, delengen Comuni ing Provinsi Trapani.

Saliyané ibukutha Trapani, kutha-kutha lan panggonan éndah ing provinsi iki antara liya: Segesta, Gibellina, Erice, Castelvetrano, Alcamo, Marsala, Mazara del Vallo, Castellammare del Golfo, and Mozia. Pulo kang ana cedhaké yakuwi pulo Pantelleria, lan Kapuloan Aegadian uga sacara administrasi klebu provinsi Trapani.

Provinsi Trapani dhéwé ngasilaké anggur luwih akèh tinimbang kasil saka regionToscana utawa region Piemonte, utawa tinimbang negara-negara Hungaria, Austria utawa Chili.

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Kounitas wigati ing provinsi Trapani antara liya:

Lambang Komunitas Populasi
(ab)
Wewengkon
(km²)
45px Trapani 70.872 271 kmq
Marsala 80.391 241 kmq
Mazara del Vallo 50.377 275 kmq
Alcamo-Stemma.png Alcamo 44.959 130 kmq
Castelvetrano-Stemma.png Castelvetrano 30.369 206 kmq
Erice 28.880 47 kmq
Castellammare del Golfo-Stemma.jpg Castellammare del Golfo 14.577 127 kmq
Valderice-Stemma.png Valderice 11.544 52 kmq
Salemi-Stemma.jpg Salemi 11.436 181 kmq
Partanna-Stemma.png Partanna 11.427 82 kmq
Campobello di Mazara-Stemma.jpg Campobello di Mazara 11.190 65 kmq
Stemma-Paceco.gif Paceco 11.110 58 kmq
35px Pantelleria 7.679 83 kmq
Petrosino-stemma.png Petrosino 7.458 44 kmq
Calatafimi-Segesta-Stemma.jpg Calatafimi Segesta 7.423 154 kmq
Santa Ninfa-Stemma.gif Santa Ninfa 5.074 63 kmq
Custonaci-Stemma.jpg Custonaci 5.013 69 kmq
Gibellina-Stemma.gif Gibellina 4.675 45 kmq
Favignana.gif Favignana 4.106 37 kmq
San Vito Lo Capo-Stemma.png San Vito Lo Capo 3.914 59 kmq
Buseto Palizzolo-Stemma.gif Buseto Palizzolo 3.170 72 kmq
Vita-Stemma.png Vita 2.437 8 kmq
Salaparuta-Stemma.gif Salaparuta 1.835 41 kmq
Poggioreale-Stemma.jpg Poggioreale 1.711 37 kmq

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Sisilia (Sicilia)
Agrigento | Caltanissetta | Catania | Enna | Messina | Palermo | Ragusa | Siracusa | Trapani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Trapani&oldid=813165"