Vittorio De Seta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Vittorio De Seta (lair 15 Oktober, 1923) kuwi sawijining sutradara film saka Italia .

Vittorio lair ing Palermo, Sisilia, saka kaluwarga sugih, lan sekolah babagan arsitektur ing Roma, sadurungé mutusaké dadi sutradara film. Vittorio nggawé sepuluh film dokumèntèr cendhak antarané taun 1954 nganti 1959, sadurungé nggawé filmé Bandit saka Orgosolo. Film dokumèntèr cendhak wiwitan sing digawé dipunjeraké menyang kahanan urip sadina-dina para buruh Sisilia kang mlarat. (Aja dibingungaké karo jeneng Vittorio de Sica, sutradara film kelairan Napoli)

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film Dokumèntèr[sunting | sunting sumber]

  • Vinni lu tempu de li pisci spata, 11', 1955
  • Isole di fuoco, 11', 1955
  • Sulfarara, 10', 1955
  • Pasqua in Sicilia, 11', 1955
  • Contadini del mare, 10', 1955
  • Parabola d'oro, 10', 1955
  • Pescherecci, 11', 1958
  • Pastori di Orgosolo, 11', 1958
  • Un giorno in Barbagia, 14', 1958
  • I dimenticati, 20', 1959


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vittorio_De_Seta&oldid=813164"