Julius Axelrod

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Julius Axelrod
Julius Axelrod won a Nobel Prize in 1970
Julius Axelrod won a Nobel Prize in 1970
Miyos 30 Mei 1912
New York City
Tilar donya 29 Desember 2004 (umur 92)
Bethesda, Maryland
Dalem Bethesda, Maryland
Kabangsan American
Bidhang Biochemistry
Lembaga National Institutes of Health
Lulusan saking City College of New York, George Washington University Medical School
Kaahlian Catecholamine metabolism
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine in 1970
Agama Atheist
Julius Axelrod

Julius Axelrod urip nalika taun (1912-2004). [1]Julius Axelrod iku salah sijiné farmakolog lan ahli saraf Amérika Sarékat kang tau éntuk Penghargaan Nobel jroning Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1970. [1]Nobel iki amarga panemuané ing aksi neurotransmiter sajroné ngatur metabolisme sistem saraf.[1] Julius Axelrod iku anak saka pasangan Isadore Axelrod salah sijiné tukang nggawe kranjang, lan Molly Liechtling Axelrod. [1] Nalika taun 1929 Julius Axelrod mlebu ing Universitas New York (NYU). Sawisé iku, nalika taun 1930 Julius Axelrod banjur pindah ing City College of New York (CCNY). [1] Ing Universitas iki, Julius Axelrod sinau babagan sejarah, filsafat, sastra, lan biologi. [1] Julius Axelrod lulus kanthi gelar S.Si. ing bidhang biologi saka CCNY. [1] Julius Axelrod banjur dadi asisten laboratorium ing Harriman Laboratory. [1] Julius Axelrod kerja ing bagéyan Bakteriologi, Fakultas Kedokteran New York University. [1] Julius Axelrod dadi kimiawan inf Laboratory of Industrial Hygiene, New York City Department of Health nalika taun 1935 nganti 1946. [1] Nalika taun 1938 Julius Axelrod nikah karo wong wadon kang jenengé Sally Taub. [1]Saka pernikahané iki, Julius Axelrod nduwé anak kang cacahé loro. [1] Nalika taun 1941, Julius Axelrod nampa gelar M.Sc. ing bidhang kimia saka NYU. [1] Gelar iki ditampa sawisé Julius Axelrod nglakoni pendhidhikan pascasarjana. [1] Sawisé iku Julius Axelrod banjur dadi kolega peneliti karo Bernard B. Brodie ing Goldwater Memorial Hospital kang manggon ing Welfare Island, New York. [1] Julius Axelrod banjur pindhah ing National Heart Institute (NHI), National Institutes of Health lan terus kerja karo Brodie nganti taun 1954. [1] Ananging taun 2004, Julius Axelrod mati ing omahé kang manggon ing Rockville, Maryland.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (en)notablebiographies.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ (en)history.nih.gov(dipunudhuh tanggal 26 Agustus 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julius_Axelrod&oldid=832368"