Karl Landsteiner

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karl Landsteiner

Patung Karl Landsteiner
Lair 14 Juni 1868
Baden bei Wien, near Vienna (Austria)
Pati 26 Juni 1943 (umur 75)
New York City
Padunungan United States
Kabangsan United States
Babagan Medicine, Virology,
Institusi

University of Vienna


Rockefeller Institute for Medical Research in New York
Alma mater University of Vienna
Misuwur amarga

development of blood group system discovery of Rh factor

discovery of poliovirus
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine (1930)

Karl Landsteiner yaiku penemu golongan getih. [1]Landsteiner lair ing Wina, Austria tanggal 14 Juni 1868.[1] Jenenge bapake yaiku Leopold Landsteiner yaiku sawijining jurnalis kang misuwur. [1] Bapake tinggal donya nalika Landsteiner umur enem taun. [1] Banjur dheweke mung urip karo ibune yaiku Fanny Hes.[1] Nalika isih dadi mahasiswa, Landsteiner nganakake pirang-pirang panaliten biokimia.[1] ing taun 1891, dheweke ngumumake paperngenani pengaruh diet tumrap komposisi getih.[1] Landsteiner sinau ilmu kedhokteran ing Universitas Wina lan lulus ing taun 1891.[1] Dheweke banjur sinau bab kimia ing Laboratorium Hantzsch ing Zunich, Laboratorium Emil Fischer ing Wurzburg, lan Laboratorium E Bambebger ing Munich.[1] Sawise dheweke sinau ing telung laboratorium mau, dheweke bali ing Wina lan nyambut gawe ing Rumah Sakit Umum Wina.[1]

Ing taun 1896, dheweke dadi asisten Max von Gruber ing Institut Higiene ing Wina. [2]Nalika kuwi, dheweke kepengin sinau babagan mekanisme kekebalan lan sifat antibody. [2] Ing penemuane kang ngrembag babagan anatomi patologi, histologi, lan imunologi dipamerake ing taun 1919.[2] Ing karyane, dheweke njlentrehake asil observasi lan deskripsi ngenani biologi kanthi teliti.[2] Nanging panemone kang misuwur ing taun 1901 yaiku ngenani golongan getih.[2]Karl Lansteiner tinggal donya nalika tanggal 24 Juni 1943 akibat kena serangan jantung.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 181]
  2. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 180]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karl_Landsteiner&oldid=830422"