Alfred Hershey

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alfred Hershey
Alfred D. Hershey in 1969
Alfred D. Hershey in 1969
Miyos Desember 4, 1908
Owosso, Michigan
Tilar donya May 22, 1997
Kabangsan United States
Bidhang bacteriology
genetics
Lulusan saking Michigan State University
Kaahlian bacteriophages
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine in 1969

Alfred Day Hershey (Owosso, Michigan, 4 Desember 1908 - 22 Mei 1997) punika satunggiling bakteriolog lan genetikawan Amérika Sarékat. Sinau kimia lan pikantuk gelar doktor salebeting bakteriologi taun 1934 saking Univèrsitas Michigan. Ing taun 1950 panjenenganipun pindhah dhateng Carnegie Institute ing bagéyan genetika ing Washington DC. kanggé karyanipun ing mekanisme replikasi virus lan struktur genetikanipun panjenenganipun nampi Penghargaan Nobel Fisiologi utawa Kadhokteran ing taun 1969 sesarengan kaliyan Salvador Luria lan Max Ludwig Henning Delbrück.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alfred_Hershey&oldid=815909"