Françoise Barré-Sinoussi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Françoise Barré-Sinoussi

Lair 30 Juli 1947 (umur 66)
Paris, Prancis
Kabangsan Prancis
Babagan Virologi
Institusi Institut Pasteur
Misuwur amarga Menemukan virus HIV
Notable awards Nobel bidang Kedokteran dan Fisiologi (2008)

Françoise Barré-Sinoussi (lair ing Paris, 30 Juli 1947; umur 66 taun) inggih menika ahli virologi kabangsan Prancis, piyambakipun njabat dados direktur Unité de Régulation des Infections Rétrovirales wonten ing Institut Pasteur Paris, Prancis. Piyambakipun miyos wonten Paris, Prancis, Barré-Sinoussi piyambakipun bisa ngidentifikasikaké HIV ingkang saget nyebabaken AIDS. Sesarengan kaliyan rekanipun, Luc Montagnier, piyambakipun angsal Nobel bidang Kedokteran utawa Fisiologi nalika taun 2008 amargi panemuanipun.[1]

Autobiografi[sunting | sunting sumber]

Françoise Barré-Sinoussi inggih menika putri saking pasangan Roger Sinoussi kaliyan Jeanine Fau. Nalika piyambakipun tasih alit, Barré wonten ten desa Auvergne, bagean tengah Perancis.[2] Nalika taun 1966, piyambakipun mlebet Fakultas Sains, Universitas Paris, amarga wonten pertimbangan biaya ingkang langkung murah tinimbang studi wonten ing bidang medis, supados boten ngabot-ngaboti kaluwarga ingkang mbiayai kuliahipun. Barré-Sinoussi nglamar nyambut damel wonten ing Institur Pasteur, Marnela-Coquette nalika masa akir kuliah, nalika semanten ingkang dados dipimpin inggih menika Jean-Claude Chermann. Boten lami sasampunipun turut sarta, Chermann nawaraken kasempatan supados nglanjutaken studi S3. Nalika taun 1974, piyambakipun saged ngerampungaken studi S3 saking Fakultas Sains, Universitas Paris.

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedhokteran