Charles Nicolle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Charles Nicolle
Charles Nicolle
Charles Nicolle
Miyos 21 September 1866
Rouen
Tilar donya 28 Februari 1936
Kabangsan France Prancis
Bidhang Microbiology
Lulusan saking Institute Pasteur
Notable awards Bebungah Nobel Kedokteran utawa Fisiologi nalika taun 1928.


Charles Jules Henri Nicolle (Rouen, 21 September 1866Tunis, 28 Februari 1936) inggih menika dokter kaliyan mikrobiolog Prancis ingkang nate angsal Bebungah Nobel Kedokteran utawa Fisiologi nalika taun 1928.

Piyambakipun putra saking dokter, Eugène Nicolle, ingkang aktif wonten ing RS Rouen, piyambakipun sinau biologi saking bapanipun. Pindah saking Paris supados saged sinau wonten ing Institut Pasteur, sasampunipun nimba kauruh piyambakipun kundur Rouen malih nalika taun 1896 supados saged nyambut damel wonten ing laboratorium bakteriologi ingkang wonten ten tlatah mriku.

Nalika taun 1903 piyambakipun diangkat dados direktur wonten ing Lembaga Pasteur, jabatan menika dipuncepeng ngantos seda, taun 1936, piyambakipun nelasaken yuswa kanthi cara penelitian wonten Tunisia.

Studi kaliyan riset[sunting | sunting sumber]

Prestasi utama Nicolle wonten ing bidang bakteriologi inggih menika:

Salaminipun gesang, Nicolle nyerat buku-buku non-fiksi kaliyan buku bakteriologi, karya-karyanipun inggih menika Le Destin des Maladies infectieuses; La Nature, Conception et morale biologiques; Responsabilités de la Médecine, kaliyan La Destinée humaine.

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedokteran

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charles_Nicolle&oldid=864728"