Maurice Wilkins

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Maurice Wilkins
Maurice Wilkins
Maurice Wilkins
Miyos 15 Desember 1916
Pongaroa, Wairarapa,
New Zealand
Tilar donya 5 Oktober 2004 (umur 87)
Blackheath, London,
United Kingdom
Bidhang Physics, Molecular biology
Lembaga Universitas California, Berkeley
Kaahlian X-ray diffraction, DNA
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine (1962)

Maurice Hugh Frederick Wilkins CBE FRS (15 Desember 19165 Oktober 2004) punika fisikawan Selandia Baru-Britania Raya ingkang nyambut damel ing proyèk bom atom ing Univèrsitas California salaminipun Perang Donya II. Wilkins salajengipun pindhah dhateng studi ngenani DNA lan nggaji Rosalind Elsie Franklin minangka asistèn. Kekalihipun nggarap studi difraksi sinar X ingkang nedahaken modhèl asli James D. Watson lan Francis Harry Compton Crick lepat. Kekalihipun nedahaken bilih modhèl roncèn dhobel ingkang salajengipun dipunmangertos leres cocok kaliyan data puniku. Kanthi alasan puniki, Wilkins nampi Penghargaan Nobel ing Fisiologi utawi Kadhokteran 1962 James Watson lan Francis Crick. Karya Rosalind Franklin piyambak ing mangsa ngajeng mboten dipunakeni.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maurice_Wilkins&oldid=815900"