Fisikawan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Isaac Newton inggih punika tokoh revolusioner ingkang sampun nyengkuyung ilmu fisika modern dados èlmu pasti

.

Fisikawan inggih punika ilmuwan ingkang sampun nyengkuyung èlmu bidang fisika. Fisikawan punika naliti babagan fenomena fisik ingkang wonten ing cabang fisika, kados partikel sub-atom ngantos sipatipun sedaya materi wonten ing alam semesta (kosmologi).

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Asma utawa celukan "Fisikawan" punika dipunparingi saking filsuf Inggris, imam, sarta sajarawan èlmu pangetahuan William Whewell nalika taun 1840, wujud kultivator fisika.[1]

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Bebungah ingkang paling saé kangge para fisikawan inggih punika Penghargaan Nobel Fisika. Bebungah punika dipunparingaken awit taun 1901 dening Royal Swedish Academy of Sciences.

Daptar fisikawan ingkang kawentar[sunting | sunting sumber]

Galeri wonten ing ngandhap punika tokoh fisika ingkang sampun nyengkuyung èlmu fisika

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranal Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fisikawan&oldid=864954"