James Prescott Joule

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
James Prescott Joule
James Joule - Fisikawan
James Joule - Fisikawan
Miyos 24 Desember 1818
Salford, Lancashire, Inggris
Tilar donya 11 Oktober 1889 (umur 70)
Sale, Cheshire, Inggris
Warga negara Inggris
Bidhang Fisika
Kaahlian Hukum I Termodinamika
Mangaruhi John Dalton
John Davies

James Prescott Joule (1818-1889) punika satunggiling èlmuwan Inggris ingkang ngrumusaken Hukum Kakekalan Energi, inggih punika "Energi boten saged dipunripta utawi dipunmusnahaken."

Panjenenganipun punika satunggiling èlmuwan Inggris ingkang remen fisika. Kanthi pacobèn panjenenganipun kasil mbuktèkaken bilih panas (kalori) boten sanès punika satunggiling wangun energi. Kanthi mekaten panjenenganipun kasil menggak téori kalorik, téori ingkang nelakaken panas minangka dat alir.