Niels Bohr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Niels Bohr
Niels Bohr.jpg
Miyos Niels Henrik David Bohr
7 Oktober 1885
Copenhagen, Denmark
Tilar donya 18 November 1962 (umur 77)
Copenhagen, Denmark
Kabangsan Denmark
Bidhang Fisika
Lembaga University of Copenhagen
University of Cambridge
University of Manchester
Lulusan saking University of Copenhagen
Doktoral advisor Christian Christiansen
Other academic advisors J. J. Thomson
Ernest Rutherford
Doctoral students Hendrik Anthony Kramers
Kaahlian Copenhagen interpretation
Complementarity
Bohr model
Sommerfeld–Bohr theory
BKS theory
Bohr-Einstein debates
Bohr magneton
Mangaruhi Ernest Rutherford
Dipunpangaruhi Werner Heisenberg
Wolfgang Pauli
Paul Dirac
Lise Meitner
Max Delbrück
and many others
Notable awards Bebungah Nobel bidang Fisika (1922)
Franklin Medal (1929)
Tapak asma
Niels Bohr's signature
Cathetan
Harald Bohr punika rayi kakungipun, lan Aage Bohr punika putranipun.

Niels Bohr (7 Oktober 188518 November 1962) yakuwi sawijining ahli ahli fisika saka Denmark lan naté ngraih bebungah Nobel Fisika ana ing taun 1922.

Taun 1913 Bohr wis nerapaké konsep mekanika kuantum kanggo model atom kang wis dikembangaké déning Ernest Rutherford, kang nggambaraké yèn atom kuwi kasusun saka inti atom (nukleus) sing dikubengi déning orbit elektron.

Putrané, Aage Niels Bohr, uga naté nampa Hadiah Nobel.

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Niels_Bohr&oldid=812310"