Richard Feynman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Richard Feynman
Feynman, c. 1943–1945
Feynman, c. 1943–1945
Miyos 11 Mei 1918
Far Rockaway, Queens, New York, U.S.
Tilar donya 15 Februari 1988 (umur 69)
Los Angeles, California, U.S.
Dalem Amérika Sarékat
Kabangsan Amerika
Bidhang Fisika
Lembaga Manhattan Project
Cornell University
California Institute of Technology
Lulusan saking Massachusetts Institute of Technology (B.S.),
Princeton University (Ph.D.)
Doktoral advisor John Archibald Wheeler
Other academic advisors Manuel Sandoval Vallarta
Doctoral students

F. L. Vernon, Jr.[1]
Willard H. Wells[1]
Al Hibbs[1]
George Zweig[1]
Giovanni Rossi Lomanitz[1]


Thomas Curtright[1]
Other notable students Douglas D. Osheroff
Robert Barro
W. Daniel Hillis
Kaahlian Feynman diagrams
Feynman point
Feynman–Kac formula
Wheeler–Feynman absorber theory
Feynman sprinkler
Feynman Long Division Puzzles
Hellmann–Feynman theorem
Feynman slash notation
Feynman parametrization
Sticky bead argument
One-electron universe
Quantum cellular automata
Mangaruhi Paul Dirac
Notable awards Albert Einstein Award (1954)
E. O. Lawrence Award (1962)
Nobel Prize in Physics (1965)
Oersted Medal (1972)
National Medal of Science (1979)
Agama Atheist[2]
Tapak asma
Richard Feynman's signature
Cathetan
Panjenengan punika bapanipun Carl Feynman lan Michelle Feynman. Panjenengan punika sadhèrèkipun Joan Feynman.

Richard Phillips Feynman (11 Mei 191815 Februari 1988) punika satunggiling fisikawan Amerika ingkang misuwur kaliyan ingkang pangaruhipun langkung kathah ing abad kaping 20. Piyambakipun mawiyaraken téori elektrodinamika kuantum. Piyambakipun ugi mangréwangi ndamel bom atom. Sadèrèngipun séda piyambakipun ugi dados anggota panel penyelidhik tragédhi Pesawat Ulang-Alik Challenger.

Piyambakipun ugi naté nampi hadhiah Nobel fisika ing warsa 1965 kaliyan Julian Schwinger lan Sin-Itiro Tomonaga.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f "Richard Phillips Feynman". Mathematics Genealogy Project (North Dakota State University). http://genealogy.math.ndsu.nodak.edu/id.php?id=91222. Retrieved 2010-03-18.
  2. ^ "I told him I was as strong an atheist as he was likely to find" Cithakan:Harv

Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Richard Feynman ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Richard_Feynman&oldid=803732"