Max Planck

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Max Planck
Max Planck.png
Miyos 23 April 1858
Kiel, Duchy of Holstein
Tilar donya 4 Oktober 1947 (umur 89)
Göttingen, Lower Saxony, Germany
Kabangsan German
Bidhang Physics
Lembaga University of Kiel
University of Berlin
University of Göttingen
Kaiser-Wilhelm-Gesellschaft
Lulusan saking Ludwig Maximilian University of Munich
Doktoral advisor Alexander von Brill
Doctoral students Gustav Ludwig Hertz
Erich Kretschmann
Walther Meißner
Walter Schottky
Max von Laue
Max Abraham
Moritz Schlick
Walther Bothe
Julius Edgar Lilienfeld
Kaahlian Planck constant
Planck postulate
Planck's law of black body radiation
Notable awards Nobel Prize in Physics (1918)
Agama Lutheran[1]
Tapak asma
Max Planck's signature
Cathetan
He is the father of Erwin Planck who was executed in 1945 by the Gestapo for his part in the July 20 plot.

Max Karl Ernst Ludwig Planck (lair ing Kiel, 23 April 1858 – tilar donya ing Goettingen, 4 Oktober 1947 kanthi umur89 taun) inggih menika salah satunggalipun fisikawan saking Jerman ingkang kawentar minangka tiyang ingkang nemokaken [[teori kuantum. Lair ing Kiel, Planck miwiti karieripun ing bidhang fisika kanthi kuliah ing Universitas München Berlin taun 1874, lan lulus taun 1879.[2] Planck pikantuk gelar Doktor ilmu fisika kanthi predhikat summa cum laude saking Universitas Munich nalika panjenengenipun nembe yuswa selikur taun.[2] Ing taun 1889, panjenenganipun dados mahaguru Univeristas Berlin ngantos purna tugas nalika yuswanipun pitung puluh taun, taun 1928.[2] Panjenenganipun kondur dhateng München taun 1880 kangge mucal ing universitas menika.[2] Lajeng gantos dhateng Kie ing taun 1885.[2] Wonten mrika panjenenganipun nggarwa kaliyan Marie Mack ing taun 1886. Taun 1889, Plank pindhah dhateng Berlin.[2] Taun 1889, panjenenganipun nemokaken satunggal konstanta dhasar, ingkang dipunparingi nami konstanta Planck, lan minangka conto, dipunginakaken kangge ngetang energy foton. Ing taun menika, panjenenganipun ugi njlentrehaken unit Planck. Satunggal taun salajengipun, panjenenganipun nemokaken hukum radiasi panas, ingkang dipunsebat Hukum radiasi badan hitam Planck. Hukum menika dados landhesan teori kuantum, ingkang nembe wonten sadasa taun salajengipun sasampunipun Plank “kerja sama” kaliyan Albert Einstein lan Niels Bohr.

Kanugrahan dhumateng Max Planck[3][sunting | sunting sumber]

  • Nobel Prize 1918
  • Fellow of the Royal Society 1926
  • Royal Society Copley Medal 1929
  • Fellow of the Royal Society of Edinburgh 1937
  • Lunar features Crater Planck

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ The dilemmas of an upright man: Max Planck and the fortunes of German science. J. L. Heilbron. Harvard University Press, 2000. ISBN 0674004396. p.183.
  2. ^ a b c d e f (id)[Michael H. Hart. 1978. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sejarah. Jakarta: Dunia Pustaka Jaya]
  3. ^ (en)Max Karl Ernst Ludwig Planck] dipunundhuh tanggal 24 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

* (en)Timeline of Nobel Prize Winners

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Max Planck ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Max_Planck&oldid=830769"