Louis Eugène Félix Néel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Louis Eugène Félix Néel (22 November 190417 November 2000), fisikawan saking Perancis ingkang miyos wonten ing Lyon, piyambakipun salah satunggaling panerima Bebungah Nobel Fisika 1970, angsal bebungah kaliyan astrofisikawan Swedia Hannes Alfven amargi studi rintisan sipat-sipat magnetik benda padat. Sumbanganipun kangge èlmu fisika keadaan padat sampun asring dipunaplikasikaken, mliginipun pangembangan unit memori komputer. Kinten-kinten 1930 piyambakipun maringi pamanggih menawi wujud enggal saking sipat magnetik menika wonten; dipunsebat antiferromagnetisme, kosok balen saka ferrimagnetisme. Wonten ing suhu tartemtu (suhu Néel) sipat kalawau pungkasan. Néel gadhahi pamanggih (1947) menawi ferrimagnetisme uga saged dipun pirsani saking piranti-piranti. Néel nate maringi pamaggih menawi magnetisme saking watu cadas tartemtu ingkang boten ageng sipatipun saged dados studi sejarah medan magnetik bumi.

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Perancis-bio-stub