Georges Charpak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Georges Charpak

Lair 1 Agustus 1924
Dąbrowica, Ukraina
Kabangsan Polandia, Prancis
Babagan Fisika
Misuwur amarga multiwire proportional chamber
Notable awards Penghargaan Nobel bidang Fisika pada tahun 1992

Georges Charpak (lair 1 Agustus 1924; umur 89 taun), Dubrovytsia, Volyn' (Ukraina). Kaluwarganipun Charpak pindhah saking Polandia dhumateng Paris nalika yuswanipun Charpak 7 taun. Salaminipun PD II, Charpak nggadhahi tugas wonten ing gerakan perlawanan sarta nate ditahan dening pamerintah Vichy Prancis nalika taun 1943. Taun 1944 piyambakipun dipundeportasi maring kamp konsentrasi Nazi Dachau, wonten mriku piyambakipun tetep wonte mriku ngantos kamp konsentrasi meniku angsal hak bebas, taun 1945. Charpak dados warganegara Prancis nalika taun 1946.

Piyambakipun angsal gelar doktor nalika taun 1955 saking College de France, Paris, wonten mriku piyambakipun nyambut damel wonten ing laboratorium Jean Joliot. Nalika taun 1959, piyambakipun tumut kaliyan staf CERN (Organisasi Riset Nuklir Eropa) ingkang wonten ing Jenewa, taun 1984 piyambakipun dados profesor Joliot-Curie wonten ing Sekolah Studi Lanjutan ing bidang Fisika sarta Kimia, Paris.

Piyambakipun diangkat dados anggota Akademi Ilmiah Perancis nalika taun 1985. Nalika taun 1992, piyambakipun angsal Penghargaan Nobel Fisika "kangge penemuan sarta pangembanganipun detektor partikel, mliginipun babagan kamar proporsional multikabel."

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Georges_Charpak&oldid=863413"