Max Born

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Max Born
Max Born (1882-1970)
Max Born (1882-1970)
Miyos 11 Desember 1882
Breslau, German Empire
Tilar donya 5 Januari 1970 (umur 87)
Göttingen, West Germany
Dalem Göttingen, West Germany
Warga negara Germany/United Kingdom
Kabangsan German/United Kingdom
Bidhang Physics
Lembaga University of Frankfurt am Main
University of Göttingen
Universitas Edinburgh
Lulusan saking Universitas Göttingen
Doktoral advisor Carl Runge
Other academic advisors Joseph Larmor
J. J. Thomson
Doctoral students Victor Frederick Weisskopf
J. Robert Oppenheimer
Lothar Wolfgang Nordheim
Max Delbrück
Walter Elsasser
Friedrich Hund
Pascual Jordan
Maria Goeppert-Mayer
Herbert S. Green
Cheng Kaijia
Siegfried Flügge
Edgar Krahn
Maurice Pryce
Antonio Rodríguez
Bertha Swirles
Paul Weiss
Peng Huanwu
Other notable students Emil Wolf
Kaahlian Born-Haber cycle
Born rigidity
Born approximation
Born-Infeld theory
Born-Oppenheimer approximation
Born's Rule
Born-Landé equation
Born-Huang approximation
Notable awards Nobel Prize in Physics (1954)
Agama Lutheran (converted from Judaism)
Tapak asma
Max Born's signature

Max Born (Breslau, 11 Desember 1882Göttingen, 5 Januari 1970) iku sawijining fisikawan lan matématikawan Jerman sing pangaribawané gedhé ing widhang mékanika quantum. Dhèwèké uga mènèhi sumbangsih gedhé ing ngèlmu fisika padhet, optika lan uga mimpin sawetara fisikawan wigati ing dasawarsa 1920-an lan 1930-an. Ing taun 1954, Max Born uga menang Bebungah Nobel Fisika ing taun 1954 (karo Walther Bothe).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Max_Born&oldid=831023"