Robert Hooke

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robert Hooke
Makrifat panjenengané seniman, Robert Hooke. Kang ora nganut aliran kang memper kontemporer dikonfirmasiake saka Hooke kanggo nyambung urip.
Makrifat panjenengané seniman, Robert Hooke. Kang ora nganut aliran kang memper kontemporer dikonfirmasiake saka Hooke kanggo nyambung urip.
Miyos 28 Juli [K.J.: 18 Juli] 1635
Freshwater, Isle of Wight, England
Tilar donya 3 Maret 1703 (Umumur 67)
London, Inggris
Suku bangsa Basa Inggris
Bidhang Fisika lan Kimia
Lembaga Oxford University
Lulusan saking Christ Church, Oxford
Academic advisors Robert Boyle
Kaahlian Hukum Hooke
Microscopy
Nerapake tembung ' sel'
Mangaruhi Richard Busby


Robert Hooke, FRS (18 Juli 1635 - 3 Maret 1703) iku èlmuwan polymath Inggris sing mainaké peran wigati jroning revolusi ilmiah, liwat kerja eksperimen lan teoretis.

Dilahiraké ing Freshwater ing Pulo Wight, Hooke nampa pendhidhikan wiwitanal ing Sekolah Westminster. Taun 1653, Hooke antuk panggonan ing Christ Church, Oxford. Ing kéné Hooke ketemu Robert Boyle, lan olèh pegawéyan dadi asistené.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Hooke&oldid=825199"