Alessandro Volta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alessandro Volta

Alessandro Volta yaiku ahli fisika kang misuwur ing Italia. [1]Dheweke lair tanggal 18 Februari 1745 ing Como, Lombardio, Italia. [1]Dheweke duweni dulur cacah sanga kang sekabehane mlebu biara, kejaba Volta. [1]Nalika isih cilik, Volta dianggep minangka anak kang bodho lan duweni kekurangan. [1]Dheweke bisa ngomong nalika umur patang taun. [1]Ora ana kang nyangka yen Volta duweni kaluwihan nalika nganjik dhewasa. [1]Volta malah duweni kekerepan yen dheweke bakal dadi ahli fisika nalika umure 14 taun. Amarga mempenge anggone sianu, pungkasane Volta kasil dadi salah sawijining Iluwan kang disegani dening akeh wong. [1]Ing taun 1786, Luigini Galvani, kancane Volta lan sawijining ahli fisika, nindakake eksperimen marang sikil kodhok kang ditali nganggo tali tembaga. [1]Nalika sikile kodhog nyenggol wesi, sacara otomatis sikile mau obah. [1]Anane kedadeyan mau, mula Galvani duweni panyaruwe menawa daging kodhok ngandhut listrik. [1] Kesimpulan mau ora langgsung ditampa dening Volta. [2]Dheweke banjur ngupaya kanggo mbuktekake kebenaran mau. [2]Asile, nalika taun 1794 utawa wolung taun sawise kedadeyan mau, Volta entuk kesimpulan saka percobaane. [2]Volta kandha yen anane listrik mau dudu saka daging kodhok nanging saka tembaga mau. [2]Anane kedadeyan iki, nyebabake anane padon antarane wong kang ngnut Volta karo wong kang padha nganut Galvani nganti enem taun suwene.[2] Banjur ing taun 1800, Volta kasil anggone nemokake batre. [2]Penemuan iki banjur bisa ngalahake teorine Galvani lan bisa bubarake padone mau. Alessandro Volta tinggal dunya nalika umure 82 taun tanggal 5 Maret 1827 ing Como. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 23]
  2. ^ a b c d e f g (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 24]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alessandro_Volta&oldid=830245"