Robert G. Edwards

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robert G. Edwards

Lair 27 September 1925
Manchester
Pati 10 April 2013 (umur 87)
London
Kabangsan Inggris
Institusi University of Cambridge
Alma mater University of Wales, Bangor
University of Edinburgh
Misuwur amarga reproductive medicine
in-vitro fertilization
Notable awards Penghargaan Nobel Fisiologi atau Kedokteran (2010)

Robert Geoffrey Edwards (lair ing Manchester, 27 September 1925 – tilar donya ing London, 10 April 2013 kanthi umur87 taun) yaiku sawijining ahli fisiologi warga-negara Inggris kang nampaPenghargaan Nobel Kedokteran taun 2010 bareng karo Patrick Steptoe kanggo penemuane ana ing babagan kesuburan in vitro kang dadi dasar saka laire bayi tabung Louise Joy Brown.[1] Edwards nampa gelar doktor saka Edinburgh University, Skotlandia, ana ing taun 1955, lan tesise kang isine " perkembangan embrio pada tikus".[1] Nalika taun 1958, dheweke kerja dadi staf ilmuwan National Institute Medical Research ana ing London lan miwiti nglakokake riset ngenani proses fertilisasi ana ing manungsa.[1] Banjur, dheweke kerja ana ing Cambridge nganti tekan dheweke pensiun.[1] Dia oleh gelar profesor emeritus (profesor kang pensiun) saka University of Cambridge.[1] Nalika taun 1969, kanggo pisanan Edwards bisa nglakokake pembuahan sel telur manungsa ana ing cawan laboratorium, nanging sel kuwi ora urip kaya kang dipengenake.[1] Mula, dheweke duwe pikiran yen sel telur luwih apik diumbarke mateng ana ing ovarium dhiseik sadurunge dipindahake menyang njaba kanggo dibuwahi.[2] Kancane, ginekolog Patrick Steptoe, ngembangake teknik laparoskopi (operasi dengan sayatan kecil) kanggo pengamatan marang ovarium kanthi instrumen optik.[2] Steptoe migunakake laparoskopi kanggo mindahake sel telur saka indung telur lan Edwards nglakokake kultur sel lan uga nambahake sperma.[2] Kasile saka, sel telur bisa mbelah lan mbentuk embrio awal (ukuran 8 sel).[2] Embrio kang ukurane 8 sel iki kang dibalekake meneh menyang rahim wanita.[2]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_G._Edwards&oldid=848939"