Paul Ehrlich

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paul Ehrlich
Paul Ehrlich
Paul Ehrlich
Miyos [[{{{3}}} ]] 14 March 1854
Strehlen, Lower Silesia, German Kingdom of Prussia
Tilar donya 20 August 1915 (1915-08-21) (aged 61)
Bad Homburg, Hesse, Germany
Warga negara Germany
Bidhang Immunology
Kaahlian Autoimmunity
Notable awards Nobel Prize in Physiology or Medicine (1908)

Paul Ehrlich yaiku penemu kemoterapi. [1]Dheweke lair ing Strehlen, Jerman ing tanggal 14 Maret 1854. [1] Bapake yaiku Ismar Ehrlich lan ibune yaiku Rosa Weigert.[1] Nalika isih sekolah, dheweke ora patiya pinter.[1] Nanging biji basa Latin lan Matematikane rada apik. [1] Nalika kuliyah, bijine uga biyasa-biyasa. [1] Nanging kabeh mau ora amarga bodho nanging amarga wektu kanggo sinau kang mung sitik. [1] Dheweke kerep nggunakake wektune kanggo nyoba pirang-pirang zat warna kanggo ngelir jaringan awak kang isih urip. [1] Dheweke tansah kepengin nemokake sawijining barang kang bisa mateni bibit-bibit penyakit ing jero awak manungsa tanpa ngrusak jaringan awak. [1] Paul yakin menawa bibit penyakit mung bisa nyerap zat warna (kimia) tertemtu, kang yen bibit penyakit mau nyerap zat kimia tertemtu liyane, bibit penyakit mau bisa mati.[1]

Tetamban kanthi nggunakake zat kimia diarani kemoterapi. [2]Nalika umur 24 taun, Paul Ehrlich kasil anggone entuk gelar doktor nalika umur 24 taun. [2] Orang mung kuwi, ing taun 1908, dheweke entuk Bebungah Nobel ing bidhang Kedhokteran lan Fisiologi.[2] Paul Ehrlich pancen ilmuwan limpad. [2] Ehrlich tinggal donya nalika umur 61 taun yaiku tanggal 20 Agustus 1915 ing Bad Homburg, Jerman.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 213]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 214]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_Ehrlich&oldid=883805"