Robert Koch

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robert Koch
RobertKoch cropped.jpg
Miyos 11 Desember 1843
Clausthal, Krajan Hanover
Tilar donya 27 Mei 1910 (umur 66)
Baden-Baden, Grand Duchy of Baden
Bidhang Microbiologi
Lembaga Imperial Health Office, Berlin, University of Berlin
Lulusan saking University of Göttingen
Doktoral advisor Friedrich Gustav Jakob Henle
Kaahlian Pamanggihan bakteriologi
Koch's postulates of germ theory
Isolasi anthrax, tuberkulosis lan kolera
Dipunpangaruhi Friedrich Loeffler
Notable awards Bebungah Nobel bidang Kadhokteran (1905)

Heinrich Hermann Robert Koch (lair 11 Desember 1843 – tilar donya 27 Mei 1910 kanthi umur66 taun) punika satunggiling dhokter Jerman. Panjenenganipun dados misuwur sasampunipun pamanggihan anthrax bacillus (1877), tubercle bacillus (1882), lan kolera bacillus (1883) lan pangembangan postulat Koch. Panjenenganipun dipun paringi Bebungah Nobel bidhang Fisiologi utawi Kadhokteran taun 1905 lan dipun anggep minangka pangadeg bakteriologi.


Panjenenganipun tilar donya ing Baden-Baden, Jerman.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Koch&oldid=829570"