Bawok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papaning vagina ing rangkéyan sistem réproduksi wanita.

Vagina (saka basa Latin sing nduwé makna literal "pelindung" utawa "selongsong") utawa tempik utawa bawok utawa Turuk utawa puki[1] yaiku saluran wangun tabung sing nggandhèngaké uterus nuju bagéyan njaban awak ing mamalia lan marsupilia wadon, utawa nuju kloaka ing manuk wadon, monotrem, lan sapérangan jinis reptil. Srangga lan sapérangan jinis invertebrata uga nduwèni vagina, sing arupa bagéyan akir saka oviduct.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Ing Malaysia asring disebut kanthi istilah faraj pula

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bawok&oldid=881635"