Bari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pemandhangan kutha Bari


Comune Bari
Coat of arms of Comune Bari
Municipal coat of arms
Negara Flag of Italia Italia
Region Apulia
Provinsi Bari (BA)
Walikutha Michele Emiliano
Area 116 km² (45 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°8′N 16°52′ECoordinates: 41°8′N 16°52′E
Gentilic Baresi
Kodhe Telepon 080
Kodhe Pos 70121. 70122, 70123, 70124, 70125, 70126, 70127, 70128, 70129, 70131
Patron San Nicola
 - Day May 8
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Bari in Italy
Website: www.comune.bari.it

Bari kuwi sawijining comune ing provinsi Bari, region Apulia (utawa, ing basa Italia, Puglia), ing pinggir Segara Adriatik, ing Italia. Tlatah iki minangka pusat ekonomi kaloro ing wewengkon Italia kidul, lan misuwur kanthi pelabuhané lan minangka kutha universitas, lan kutha Saint Nicholas saka Bari. Pedunungé 328,458 ana ing tlatah kang jembaré 116 km², déné pedunung kang ana ing kutha ana 653,028 ing tlatah kang jembaré luwih saka 203 km² (Cacahé nambah kanthi cepet). Watara 500,000 pedunung manggon ana ing tlatah metropolitan.

Pamérangan Administratif[sunting | sunting sumber]

Bari dipérang dadi sangang bagéan administratif.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Bari kuwi kutha kang homogin banget, nanging akèh migran utamané asal saka Albania. Warga Bari dumadi saka:

Ètnik liyané yakuwi India, Mauritia, Arab (utamané saka Palestina, Yordania utawa Mesir), Inggris, Irlandia, Filipina, Etiopia, Eritrea, Senegal, Nigeria, Panté Gadhing, Afrika Kulon lan Afrika Kidul.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • Vito Antonio Melchiorre, Note storiche su Bari 2001.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bari&oldid=813045"