Pratélaning praja ing Nusantara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pratélan karajan sing diyasa wiwit abad pertama Masehi utawa sing ana cathetan sejarahe liwat tilas-tilas sajarah kaya ta prasasti, candhi lan liyané. Sedurunge abad pertama iku utawa ing jaman prasajarah dipercaya wis ana bentuk-bentuk pamaréntahan (prasaja) ing wewengkon Nusantara.

Karajan-karajan pertama ing Nusantara umum diyasa déning pendatang-pendatang saking India. Pendatang-pendatang iku migrasi wonten ing wewengkon Nusantara amargi nagarané kalah perang.

Karajan Hindhu/Buda[besut | besut sumber]

Karajan Islam[besut | besut sumber]