Pratélaning praja ing Nusantara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pratélan karajan sing diyasa wiwit abad pertama Masehi utawa sing ana cathetan sejarahe liwat tilas-tilas sajarah kaya ta prasasti, candhi lan liyané. Sedurunge abad pertama iku utawa ing jaman prasajarah dipercaya wis ana bentuk-bentuk pamaréntahan (prasaja) ing wewengkon Nusantara.

Karajan-karajan pertama ing Nusantara umum diyasa déning pendatang-pendatang saking India. Pendatang-pendatang iku migrasi wonten ing wewengkon Nusantara amargi nagarané kalah perang.

Karajan Hindhu/Buda[besut | besut sumber]

Karajan Islam[besut | besut sumber]