Karajan Kanjuruhan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Papan pusat karajan Kanjuruhan

Kanjuruhan iku karajan mawa corak Hindhu ing Jawa Wétan, sing pusaté ana ing cerak Kutha Malang saiki. Kanjuruhan dinuga wis ngadeg ing abad angka 6 Masèhi (isih sajaman karo Karajan Taruma ing kiwa-tengené Bekasi lan Bogor saiki). Bukti katulis ngenani karajan iki ya iku Prasasti Dinoyo. Rajané sing misuwur ya iku Gajayana. Paninggalan liyané ya iku Candhi Badut lan Candhi Wurung.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Tembung kanjuruhan kajupuk saka tembung jurung, sing ateges gula kangggo njladrèni cenil lan lopis.[butuh sitiran] Rajané senengané mangan cenil lan juruh, mula diarani karajan kanjuruhan.[butuh sitiran]