Olimpiade London 2012

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Games of the XXX Olympiad
Olimpiade London 2012
Logo Resmi Olimpiade 2012
Slogan Inspire a Generation
Gunggung negara peserta {{{negara}}}
Gunggung atlèt 10.500 (pangira-ira)
Gunggung pertandingan 302 dalam 26 cabang ulah raga
Pambukaan 27 Juli 2012
Panutupan 12 Agustus 2012
Diresmèkaké déning Ratu Elizabeth II
Janji Atlèt Sarah Stevenson
Janji Wasit Mik Basi
Panggawa obor Callum Airlie
Jordan Duckitt
Desiree Henry
Katie Kirk
Cameron MacRitchie
Aidan Reynolds
Adelle Tracey
Stadion Stadion Olimpiade

Olimpiade Mangsa Panas 2012, sacara resmi duwé aran Games of the XXX Olympiad utawa Olimpiade London 2012, dilaksanakaké ing London, Inggris, Britania Raya wiwit tanggal 27 Juli nganti 12 Agustus 2012.[1] London bakal dadi kutha pisanan sing sacara resmi nganakaké Olimpiade modhèrn nganti kaping telui,[2][3] sawisé taun 1908 lan 1948.[4][5]

London kapilih minangka kutha penyelenggara ing tanggal 6 Juli 2005 ing Patemon IOC ka-117 ing Singapura, ngalahaké Moskwa, New York City, Madrid, lan Paris sawisé patang puteran pamungutan swara.[6] Pengundian London iki dipimpin déning mantan juwara Olimpiade Sebastian Coe.

Olimpiade iki nyurung dileksanakaké pembangunan ulang sawetara laladan ing London papan dianakaké pertandingan kanthi téma kasinambungan lingkungan.[7] Senadyan pertimbangan anggaran nampa kritik,[8][9] Olimpiade iki bakal mupangataké gelanggang ulah raga sing wis dibangun sadurungé undian, kalebu Wembley Stadium, Wembley Arena, Wimbledon All England Club, Lord's Cricket Ground, The O2 Arena, Earls Court Exhibition Centre, Weymouth and Portland National Sailing Academy, lan Excel Centre.

Prosès pengundian[besut | besut sumber]

Sawijining iklan London 2012 Olympics ing The Monument, London.

Sawisé wates wektu pencalonan ing tanggal 15 Juli 2003, sangang kutha wis nyalon supaya bisa nganakaké Olimpiade 2012. Kutha-kutha kasebut ya iku Havana, Istanbul, Leipzig, London, Madrid, Moskwa, New York City, Paris, lan Rio de Janeiro.[10]

Ing 18 Mei 2004, Komite Olimpiade Internasional (IOC), minangka asil penilaian tèknis, ngurangi gunggung kutha kandidat dadi lima: London, Madrid, Moskwa, New York, lan Paris.[11]

Ing 19 November 2004, kalima kutha kandidat wis ngirimaké gambar pencalonané menyang Komite Olimpiade Internasional. Tim penilai IOC ngunjungi limang kutha kandidat ing Februari lan Maret 2005. Pencalonan Paris ngalami loro hambatan jroning kunjungan inspeksi IOC: serangkaian kerusuhan lan demonstrasi sing bebarengan karo kunjungan IOC lan laporan yèn Guy Drut, salah siji anggota wigati tim pencalonan Paris lan anggota IOC, bakal diadili awit didakwa korupsi kauangan parté pulitik.[12]

Ing 6 Juni 2005, Komite Olimpiade Internasional ngrilis lapuran penilaian kalima kutha kandidat kasebut. Senadyan laporan kasebut ora isi skor utawa peringkat, lapuran penilaian supaya Paris dianggep sing paling positif, diiloni London sing nyiutak celah ing penilaian awal taun 2004 marang Paris. New York lan Madrid uga antuk lapuran penilaian sing positip banget.[13]

Sadawaning prosès nganti pamungutan swara ing Patemon IOC ka-117, Paris diarep menangaké nominasi iki, utamané amarga pencalonané ku sing katelu jroning Olimpiade sejarah modhèrn. Wiwitané, London katon kecècèr saka Paris kanthi bèda sing wajar; nanging, selisih iki tansaya tipis sawisé penunjukan Sebastian Coe minangka kepala London 2012 sing anyar ing 19 Mei 2004, sawetara lapuran muncul sing mrédhiksi yèn London lan Paris sèri ing pencalonan 2012.[14] Ing puteran pungkasan Patemon IOC ka-117, London lan Paris katon silih lomba ngumpulaké swara. Ing tanggal 1 Juli 2005, Jacques Rogge, nalika ditakoni kira-kira sapa pemenangé, njawab marang pèrs: "Aku ora bisa mredhiksi amarga aku ora ngerti kepriyé cara anggota-anggota IOC mungut swara. Nanging aku ngrasa gunggung béda swarané bakal tipis banget. Manawa bedané sepuluh swara, utawa kurang".[15]

Ing 6 Juli 2005, selèksi pungkasan diumumaké ing Raffles City Convention Centre, Singapura, papan dianakaké Patemon IOC ka-117. Perdhana Mentri Britania Raya Tony Blair ya iku siji-sijiné pamimpin saka kalima nagara kutha kandidat sing ngayahi lobi pribadi (uga siji-sijiné pejabat dhuwur sing ngrawuhi Olimpiade 2004).[16] Moskwa ya iku kutha pisanan sing dicoret, diikuti New York lan Madrid. Loro kutha pungkasan sing sisa ya iku London lan Paris. Ing pungkasan pamungutan swara puteran kapapat, London menangaké hak penyelenggaraan Olimpiade 2012 kanthi 54 swara, ngalahaké Paris kanthi 50 swara.[17] Manéka layang kabar Prancis nyalahaké kalah Paris ing pernyataan Presidhèn Prancis Jacques Chirac sadurungé pamungutan swara yèn "Kita ora bisa percaya marang wong-wong [Britania] sing panganané ala. Sawisé Finlandia, ya iku nagara sing panganané paling ala."[18] Loro anggota Komite Olimpiade Internasional wektu iki asal saka Finlandia. Sawetara sumber warta liya ngutip sesambat Bertrand Delanoë ngenani patemon tengah wengi sesidheman antara Tony Blair karo sawetara perwakilan IOC (saka Afrika) amarga nduwèni prabawa kuwat ing pamungutan swara pungkasan.[19] Nalika nglaporaké kamenangan London, médhia Britania ngliput swasana wong-wong ing Prancis lan Britania (lan kutha kandidat liya), lan mbandhingaké réaksiné ing London lan réaksi ing Paris sing ngarep-arep Prancis menang.[20][21][22] Sayangnya, selebrasi ing London ora berlangsung suwé nalika sistem transportasi London diserang déning teroris kurang saka 24 jam sawisé pengumuman kasebut.[23]

Ing sasi Desember 2005, Alex Gilady, pejabat senior IOC, ndakwa London menangaké hak penyelenggaraan Olimpiade amarga kesalahan pamungutan swara. Sawijining juru wicara London 2012 mbantah sinambi celathu, "Ing wusanané, kothak swara kasebut isih dirahasiakaké. Iki opini wog siji. Asilé luwih wigati lan kita ora gelem mèlu spékulasi kasebut."[24]

Asil pengundhian Olimpiade Mangsa Panas 2012
Kutha NOC Puteran 1 Puteran 2 Puteran 3 Puteran 4
London  Britania Raya 22 27 39 54
Paris  Prancis 21 25 33 50
Madrid Bendera_Spanyol Spanyol 20 32 31
New York City Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat 19 16
Moscow  Rusia 15

Nagara peserta[besut | besut sumber]

Partisipasi nagara peserta Olimpiade 2012
     300+      100+      30+      10+      5+      1+

Atlet saka 204 NOC bakal mèlu. Komite Olimpiade Antillen Walanda, sing duwé encana supaya terus operasi sawisé pembubaran Antillen Walanda, dicabut kaanggotaané déning Komite Eksekutif IOC ing patemon IOC Juni 2011. Nanging, atlet Antillen Walanda sing duwé kualifikasi Olimpiade 2012 bakal mèlu sacara independen ing sangisoré gendéra Olimpiade.[25] Ing ngisor iki NOC sing nduwèni saora-orané siji atlèt kualifikasi. Ing tanggal 26 November 2011, 144 nagara nduwèni saora-orané siji atèet kualifikasi.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Program Olimpiade Mangsa Panas Taun 2012 nduwèni 26 ulah raga lan 39 disiplin èlmu:

Perolehan medhali[besut | besut sumber]

Sepuluh besar:

1  Cina (CHN) 17 9 4 30
2 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias USA|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias USA]] [[Cithakan:Country IOC alias USA pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias USA]] (USA) 12 8 9 29
3 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias KOR|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias KOR]] [[Cithakan:Country IOC alias KOR pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias KOR]] (KOR) 6 2 4 12
4 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias FRA|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias FRA]] [[Cithakan:Country IOC alias FRA pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias FRA]] (FRA) 5 3 5 13
5 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias PRK|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias PRK]] [[Cithakan:Country IOC alias PRK pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias PRK]] (PRK) 4 0 1 5
6  Jerman (GER) 3 8 2 13
7 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias ITA|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias ITA]] [[Cithakan:Country IOC alias ITA pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias ITA]] (ITA) 3 4 2 9
8 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias KAZ|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias KAZ]] [[Cithakan:Country IOC alias KAZ pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias KAZ]] (KAZ) 3 0 0 3
9 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias JPN|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias JPN]] [[Cithakan:Country IOC alias JPN pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias JPN]] (JPN) 2 4 11 17
10 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias RUS|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias RUS]] [[Cithakan:Country IOC alias RUS pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias RUS]] (RUS) 2 4 5 11
...
27 [[Gambar:Cithakan:Country flag IOC alias INA|22x20px|border|alt=|link=|Cithakan:Country IOC alias INA]] [[Cithakan:Country IOC alias INA pada Olimpiade London 2012|Cithakan:Country IOC alias INA]] (INA) 0 1 1 2

Catatan: Tabel iki mencerminkan gunggung medali sing akurat per tanggal 2 Agustus 2012.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "International Olympic Committee – London 2012". IOC. Dijupuk 3 Agustus 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Coe promises Olympics to remember". BBC Sport. 6 Juli 2005. Dijupuk 3 Agustus 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ Athena uga nganakaké telung ajang IOC ing taun 1896, 2004, lan Olimpiade Interkala taun 1906. Nanging, olimpiade taun 1906 ora diakoni manèh sacara resmi déning IOC, amarga ora cocog karo pola patang taun ing Olimpiade modhèrn.
  4. ^ Barden, Mark (26 April 2008). "London's first Olympics". BBC Sport. Dijupuk 3 Agustus 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. ^ "The 1948 London Olympics Gallery". BBC History. Dijupuk 3 August 2008. 
  6. ^ "London 2012: Election". International Olympic Committee. Dijupuk 2 October 2009. 
  7. ^ "Building a sustainable Games". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 2012-05-25. Dijupuk 2 Oktober 2009.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. ^ "London plan at-a-glance". BBC News. 5 June 2005. Dijupuk 2 October 2009. 
  9. ^ "What is the London 2012 Olympics?". politics.co.uk. 24 April 2008. Dijupuk 2 Oktober 2009.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  10. ^ "Olympic bids: The rivals". BBC Sport. 15 Juli 2003. Dijupuk 3 August 2008.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  11. ^ "London bid team delighted". BBC Sport. 18 Mei 2004. Dijupuk 3 August 2008.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  12. ^ "Day One Of Paris 2012 Inspection By IOC". GamesBids. Dijupuk 9 Maret 2005.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  13. ^ "Paris, London and New York Get Glowing IOC Reports". GamesBids. Dijupuk 6 Juni 2005.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  14. ^ "London And Paris Tie In 2012 Bid". GamesBids. Dijupuk 31 August 2004. 
  15. ^ "Rogge Arrives in Singapore". International Sailing Federation. 2005-07-01. Dijupuk 2007-03-06. 
  16. ^ Francis Keogh and Andrew Fraser (6 July 2005). "Why London won the Olympics". BBC. Dijupuk 5 Juni 2007.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  17. ^ "London beats Paris to 2012 Games". BBC News. 6 Juli 2005.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  18. ^ "London will host 2012 Olympics". National Business Review. 6 July 2005. Dijupuk 15 September 2011. 
  19. ^ "London tactics upset Paris mayor". BBC News. 6 July 2005. Dijupuk 22 August 2008. 
  20. ^ Honigsbaum, Mark (7 Juli 2005). "Patriotism and pop mark victory celebrations". The Guardian (UK). Dijupuk 22 August 2008.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  21. ^ Willsher, Kim (6 Juli 2005). "'The outlook for France is like the sky ... grey'". The Guardian (UK). Dijupuk 22 August 2008.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  22. ^ "Olympic losers react to London's win". BBC News. 6 July 2005. Dijupuk 22 August 2008. 
  23. ^ Culf, Andrew (6 July 2005). "The party that never was: capital marks the games at last—Eight weeks after Olympic celebrations were cut short by bombings, London puts on a low-key spectacle to show it means business". The Guardian (UK). Dijupuk 22 August 2008. 
  24. ^ Voting error gave Olympics to London, BBC News. Retrieved 5 Pebruari 2007.
  25. ^ "Curtain comes down on 123rd IOC Session". IOC. Dijupuk 11 Juli 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  26. ^ "Afghanistan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  27. ^ "Albania – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  28. ^ "Algeria – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  29. ^ "American Samoa – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  30. ^ "Andorra – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  31. ^ "Angola – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  32. ^ "Antigua and Barbuda – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  33. ^ "Argentina – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  34. ^ "Armenia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  35. ^ "Aruba – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  36. ^ "Australia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  37. ^ "Austria – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  38. ^ "Azerbaijan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  39. ^ "Bahamas – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  40. ^ "Bahrain – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  41. ^ "Bangladesh – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  42. ^ "Barbados – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  43. ^ "Belarus – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  44. ^ "Belgium – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  45. ^ "Belize – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  46. ^ "Benin – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  47. ^ "Bermuda – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  48. ^ "Buthan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  49. ^ "Bolivia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  50. ^ "Bosnia and Herzegovina – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  51. ^ "Botswana – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  52. ^ "Brazil – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  53. ^ "Virgin Islands, British – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  54. ^ "Brunei Darussalam – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  55. ^ "Bulgaria – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  56. ^ "Burkina Faso – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  57. ^ "Burundi – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  58. ^ "Cambodia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  59. ^ "Cameroon – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  60. ^ "Canada – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  61. ^ "Cape Verde – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  62. ^ "Cayman Islands – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  63. ^ "Central African Republic – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  64. ^ "Chad – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  65. ^ "Chile – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  66. ^ "People's Republic of China – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  67. ^ "Colombia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  68. ^ "Comoros – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  69. ^ "Congo – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  70. ^ "Democratic Republic of the Congo – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  71. ^ "Cook Islands – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  72. ^ "Costa Rica – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  73. ^ "Ivory Coast – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  74. ^ "Croatia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  75. ^ "Cuba – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  76. ^ "Cyprus – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  77. ^ "Czech Republic – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  78. ^ "Denmark – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  79. ^ "Djibouti – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  80. ^ "Dominica – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  81. ^ "Dominican Republic – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  82. ^ "Ecuador – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  83. ^ "Egypt – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  84. ^ "El Salvador – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  85. ^ "Equatorial Guinea – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  86. ^ "Eritrea – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  87. ^ "Estonia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  88. ^ "Ethiopia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  89. ^ "Fiji – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  90. ^ "Finland – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  91. ^ "France – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  92. ^ "Gabon – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  93. ^ "Gambia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  94. ^ "Georgia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  95. ^ "Germany – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  96. ^ "Ghana – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  97. ^ "Great Britain – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  98. ^ "Greece – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  99. ^ "Grenada – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  100. ^ "Guam – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  101. ^ "Guatemala – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  102. ^ "Guinea – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  103. ^ "Guinea-Bissau – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  104. ^ "Guyana – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  105. ^ "Haiti – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  106. ^ "Honduras – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  107. ^ "Hong Kong, China – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  108. ^ "Hungary – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  109. ^ "Iceland – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  110. ^ "Independent Olympic Athletes – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  111. ^ "IOC Executive Board meets ahead of London Games". Olympic.org. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  112. ^ "India – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  113. ^ "Indonésia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  114. ^ "Islamic Republic of Iran – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  115. ^ "Iraq – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  116. ^ "Ireland – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  117. ^ "Israèl – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  118. ^ Originally Israèl had 38 participating athletes but it reduced after swimmer Jonatan Kopelev which qualified for the Olympics had to cancel his participation after removal of his appendix two weeks before the Olympics.
  119. ^ "Italy – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  120. ^ "Jamaica – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  121. ^ "Japan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  122. ^ "Jordan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  123. ^ "Kazakhstan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  124. ^ "Kenya – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  125. ^ "Kiribati – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  126. ^ "Democratic People's Republic of Korea – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  127. ^ "Republic of Korea – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  128. ^ "IOC: Kuwait to compete under own flag at Olympics". 15 Juli 2012.  Paramèter |access date= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  129. ^ "Kyrgyzstan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  130. ^ "Lao People's Democratic Republic – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  131. ^ "Latvia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  132. ^ "Lebanon – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  133. ^ "Lesotho – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  134. ^ "Liberia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  135. ^ "Libya – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  136. ^ "Liechtenstein – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  137. ^ "Lithuania – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  138. ^ "Luxembourg – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  139. ^ "Former Rep. of Macedonia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 5 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  140. ^ "Madagascar – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  141. ^ "Malawi – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Diarsip saka sing asli ing 4 December 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  142. ^ "Malaysia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  143. ^ "Maldives – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  144. ^ "Mali – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  145. ^ "Malta – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  146. ^ "Marshall Islands – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  147. ^ "Mauritania – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  148. ^ "Mauritius – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  149. ^ "Mexico – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  150. ^ "Federated States of Micronesia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  151. ^ "Republic of Moldova – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  152. ^ "Monaco – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  153. ^ "Mongolia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  154. ^ "Montenegro – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  155. ^ "Morocco – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  156. ^ "Mozambique – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  157. ^ "Myanmar – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  158. ^ "Namibia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  159. ^ "Nauru – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  160. ^ "Nepal – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  161. ^ "Netherlands – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  162. ^ "New Zealand – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  163. ^ "Nicaragua – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  164. ^ "Niger – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  165. ^ "Nigeria – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  166. ^ "Norway – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  167. ^ "Oman – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  168. ^ "Pakistan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  169. ^ "Palau – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  170. ^ "Palestine – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  171. ^ "Panama – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  172. ^ "Papua New Guinea – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  173. ^ "Paraguay – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  174. ^ "Peru – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  175. ^ "Philippines – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  176. ^ "Poland – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  177. ^ "Portugal – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  178. ^ "Puerto Rico – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  179. ^ "Qatar – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  180. ^ "Romania – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  181. ^ "Russian Federation – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  182. ^ "Rwanda – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  183. ^ "Saint Kitts and Nevis – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  184. ^ "Saint Lucia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  185. ^ "Saint Vincent and the Grenadines – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  186. ^ "Samoa – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  187. ^ "San Marino – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  188. ^ "Sao Tome and Principe – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  189. ^ "Saudi Arabia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  190. ^ "Senegal – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  191. ^ "Serbia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  192. ^ "Seychelles – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  193. ^ "Sierra Leone – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  194. ^ "Singapore – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  195. ^ "Slovakia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  196. ^ "Slovenia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  197. ^ "Solomon Islands – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  198. ^ "Somalia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  199. ^ "South Africa – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  200. ^ "Spain – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  201. ^ "Sri Lanka – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  202. ^ "Sudan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  203. ^ "Suriname – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  204. ^ "Swaziland – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  205. ^ "Sweden – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  206. ^ "Switzerland – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  207. ^ "Syrian Arab Republic – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  208. ^ "Chinese Taipei – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  209. ^ "Tajikistan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  210. ^ "United Republic of Tanzania – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  211. ^ "Thailand – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  212. ^ "Democratic Republic of Timor Leste – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  213. ^ "Togo – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  214. ^ "Tonga – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  215. ^ "Trinidad and Tobago – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  216. ^ "Tunisia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  217. ^ "Turkey – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  218. ^ "Turkmenistan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  219. ^ "Tuvalu – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  220. ^ "Uganda – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 July 2012. 
  221. ^ "Ukraine – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  222. ^ "United Arab Emirates – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  223. ^ "United States of America – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  224. ^ "Uruguay – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  225. ^ "Uzbekistan – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  226. ^ "Vanuatu – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  227. ^ "Venezuela – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  228. ^ "Vietnam – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  229. ^ "Virgin Islands, US – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  230. ^ "Yemen – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  231. ^ "Zambia – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  232. ^ "Zimbabwe – 2012 Olympic Athletes". London 2012. Dijupuk 21 Juli 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Wikinewspar2
Resmi
Media berita
Sing mengku  sadurungé:
Beijing
Olimpiade Mangsa Panas
London

XXX Olympiad (2012)
Diganti déning:
Rio de Janeiro

Cithakan:Cabang Olimpiade 2012