Olimpiade Tokyo 1964

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Games of the XVIII Olympiad
Olimpiade Tokyo 1964
Slogan {{{slogan}}}
Gunggung negara peserta {{{negara}}}
Gunggung atlèt 5.140
Gunggung pertandingan 163
Pambukaan 10 Oktober 1964
Panutupan 24 Oktober 1964
Diresmèkaké déning Kaisar Hirohito
Janji Atlèt Takashi Ono
Janji Wasit Tidak diketahui
Panggawa obor Yoshinori Sakai
Stadion Stadion Olimpiade

Olimpiade Tokyo 1964 utawi Olimpiade wanci panas ka-18 dipunwontenaken ing warsa 1964 ing Tokyo, Jepang. Cacahe atlet ing olimpiade punika wonten 5.140 saking 163 cacahe jinis ulah raga. Wonten 19 ulah raga lan 93 nagara ingkang makili. Uni Soviet pikantuk 96 medali paling kathah (30 emas, 31 perak, 35 perunggu).

Cacahe medali lan nagara[besut | besut sumber]

10 besar perolehan akhir medali
Per. Nagara Emas Perak Perunggu Total
1 Flag of the United States.svg Amerika Serikat 36 26 28 90
2 Flag of the Soviet Union.svg Uni Soviet 30 31 35 96
3 Flag of Japan.svg Jepang 16 5 8 29
4 Flag of German Olympic Team 1960-1968.svg Jerman 10 22 18 50
5 Flag of Italy.svg Italia 10 10 7 27
6 Flag of Hungary.svg Hongaria 10 7 5 22
7 Flag of Poland.svg Polandia 7 6 10 23
8 Flag of Australia.svg Australia 6 2 10 18
9 Flag of the Czech Republic.svg Cekoslowakia 5 6 3 14
10 Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya 4 12 2 18

Pranala jaba[besut | besut sumber]