Olimpiade Tokyo 1964

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Games of the XVIII Olympiad
Olimpiade Tokyo 1964
Slogan {{{slogan}}}
Gunggung negara peserta {{{negara}}}
Gunggung atlèt 5.140
Gunggung pertandingan 163
Pambukaan 10 Oktober 1964
Panutupan 24 Oktober 1964
Diresmèkaké déning Kaisar Hirohito
Janji Atlèt Takashi Ono
Janji Wasit Tidak diketahui
Panggawa obor Yoshinori Sakai
Stadion Stadion Olimpiade

Olimpiade Tokyo 1964 utawi Olimpiade wanci panas ka-18 dipunwontenaken ing warsa 1964 ing Tokyo, Jepang. Cacahe atlet ing olimpiade punika wonten 5.140 saking 163 cacahé jinis ulah raga. Wonten 19 ulah raga lan 93 nagara ingkang makili. Uni Soviet pikantuk 96 medali paling kathah (30 emas, 31 pérak, 35 perunggu).

Cacahe medali lan nagara[besut | besut sumber]

10 besar perolehan akir medali
Per.Nagara EmasPerak PerungguTotal
1Flag of the United States.svg Amérika Sarékat 36262890
2Flag of the Soviet Union.svg Uni Soviet 30313596
3Flag of Japan.svg Jepang 165829
4German Olympic flag (1959-1968).svg Jerman 10221850
5Flag of Italy.svg Italia 1010727
6Flag of Hungary.svg Hongaria 107522
7Flag of Poland.svg Polen 761023
8Flag of Australia.svg Australia 621018
9Flag of the Czech Republic.svg Cekoslowakia 56314
10Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya 412218

Pranala njaba[besut | besut sumber]