Pandhawa: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kekuatan → kakuwatan (2), serta → sarta, - → -
(éjaan, replaced: julukan → jejuluk (5), pasisirs → patut)
(éjaan, replaced: kekuatan → kakuwatan (2), serta → sarta, - → -)
{| class="toccolours" style="float:right; width:300px; margin-left: 1em; margin-bottom: 1ex;"
|- style="text-align:center;"
!style="background: #ffaf00;" colspan="3"|'''Pandhawa'''
|-
 
===Bratasena===
Nalika diwasa namanipun Werkudara, inggih punika ksatria [[Jodipati]] lan [[Tanggulpamenang]]. Nate dados raja [[Giliwesi]] kanthi gelar Prabu Tuguwasesa. Kagungan jejuluk antawisipun: Bima, Bayusutu, Dandun Wacana, Kusuma Waligita. Piyantun ingkang jujur, boten gumedhe, suci, manut tumrap ara-araipun (terutama Dewaruci)l, tresna tumrap ibu saha sederekipun. Nalika perang gadah jargon “Menang, nalika kalah berarti mati”. Panjenengane patut dados panutan amargi kagungan sipat kang jujur lan suci panggalihipun. Kagungan pusaka kanti aran Kuku Pancanaka ing tangan kanan lan kiri migunani, kukuh sanget saha landhep. Uga kagungan kekuatankakuwatan gangsal angin, sertasarta saged ngancuraken gunung. Kagungan kalih prameswuri ya iku: [[Arimbi]] dan [[Nagagini]]. Kaliyan [[Arimbi]] pikantuk putra ya iku [[Gatotkaca]], ingkang saged mabur boten ngagem sewiwi. Saking [[Nagagini]] angsal putra kanthi asma [[Antasena]] ingkang saged mlebet ing bumi lan kagungan kuwasa ing samodra. Bratasena nalika lair kabungkus. Lan ingkang saged nyowek bungkusan wau yaiky Gajah Situ Seno. Nalika samanten [[Gajah Situ Seno]] mlebet ing raganupin Bratasena, saéngga kagungan kekuatankakuwatan luar biyasa lan saged nyowek bungkusan wau.
 
===Arjuna===
352.737

besutan

Menu navigasi